1

Téma: plastove pasy na letisti

Zdravím, pristi týden letim do Spanelska na pracovní cestu. Chtel jsem se zeptat, jestli mate někdo zkušenost s letistnimi kontrolami. Vzal bych si plastový Evotion. Myslíte, ze trn mikro zámek bude problem?

2

Re: plastove pasy na letisti

U plast HT teda problem nebyl. A je to tak titěrný kousek kovu, menší než je třeba knoflík nebo zip, takze pochybuji, že bys mohl pískat. Možná si ale tvé nervozity všimnou celníci a pořádně té prohledají

3

Tak, já v tomhle budu trochu oponovat. Záleží na tom, jak mají nastavené přístroje. Při kontroláhc na pražském hradě jsem jedno nepípal, resp. vyndal jsem věci z kapes a prošel rámem v pohodě. Při druhé kontrole jsem opět vyndal věci z kapes a v rámu jsem pípal - pak následoval ruční skener a tím objevili, že jsem mě v kapse u bundy platíčko e dvouma lékama - to je sice jen hliník, ale pípalo to. Takže záleží na nastavené citlivosti..

4

Ahoj na letišti pracuji né sice jako kontrola ale denně jim procházím, nicméně doporučuji plastový zámek, např dvacetikoruna někdy projde někdy né. Potom bezpečnostní rám někdy svévolně udělá tzv výběr a potom pracovník bezpečnostní kontroly prohmata příslušnou osobou ručně a věř tomu že ti v rozkroku něco najde.

5

Ještě dodatek do Španělska se neprochází přes celni kontrolu:-):-)

6

No ale v Praze musím projít rámem a zpátky ve Španělsku taky...cozpak o to, kdyz si mne vezmou bokem, tak jim to vysvětlím :-) přinejhorším. Evotion ma integrovaný zámeček, ten nejde nahradit plastovym bohužel...

7

Ale radši bych nic nikomu nevysvetloval... No pri nejhorším do letadla sundám a v cilove destinaci nasadim. Holt mi bude muset ma pani vařit, ze nezlobím...

8

No, uprime receno, chtel bych videt, jak ti nekdo pri kontrole bude sahat do rozkroku.. Max. to vzdycky bylo o kontrole neintimnich mist..

9

S letištními ne, ale rámem i ručním skenerem jsem s plastovým HT bez problému prošel do O2 Arény. Ten integrovaný zámeček je opravdu malinký a detektor ho nezaznamená. Ale s něčím jiným i třeba plastovým, ale s kovovým zámečkem, bych to už neriskoval.

10

Jak jsem pal vyse. Zalezi na nastaveni citivosti pristroju. A to nikdy nevis, jake bude..

11

pohladaj ale videl som na ebay alebo aliexpres verziu integrovaného zámku v plastovom prevedení

12

No ono právě na intimní místa se zaměřují jelikož např tzv audity se snaží pronést zakázané předměty třeba v podprsenkach apd.

13

No jo, ze jsem na to enarazil dřív.
https://m.ebay.com/itm/Accessories-lock … f_FvDMnOow

14

presne tie som myslel, Super tak je problem vyrieseny big_smile

15

Uz jsem to objednal. Takže pro priste uz není potřeba sundávat.

16

na letisti problem neni - jsou zvykli na vse. Plastovy pas s kovovym zameckem nepiska, dokonce ani kovovy pas. Na nekterych letistich maji rentgeny (napr. Berlin), tam je to videt, ale jen jako zvyraznene misto s kovem, u mne to ignorovali. Kdyz ale nekde udelaji namatkou kontrolu, prohmataji, rekl jsem ze pas cudnosti, tak akceptovali. Vetsi legrace byla kdyz vytahovali z prirucniho zavazadla ruzna dilda...