Téma: Život naruby
Jara:38 let, 180 cm, 70 kg, tmavovlasý, sportovní typ, modré mandlové oči,ženatý bisexuál s rodinou.
Filip: 18 let, 170 cm, 65 kg, blonďák, atletický typ,gay.
Je prvního února a Jarda jde do práce. Budík zvoní ve čtyři ráno. Automaticky vstává, proběhne koupelnou.
Dnes ho čeká směna v kuchyni jako každý den jen s tím rozdílem,že má "zase" na starosti dalšího nováčka. Včera se pohádal ohledně toho se šéfem.
"Šéfe, proč furt já mám zaučovat nějakýho smrada? Už mě to fakt sere. Něco ho zaučím a on se ztratí do dvou měsících. Je to pořád dokola".
"Jardo, jsi náš nejlepší kuchař, zadarmo to neděláš".
"Šéfe, prachy jsou mně ukradený, marním čas oni tady stejně ten frmol neustojí a zdrhnou".
" Dobře teda, tak tenhle je poslední, zkus to s ním, mám výborné posudky ze školy, o práci má zájem, byl tady na jeden den na zkoušku a šlapal prý jak švýcary".
"Tak jo, ale naposledy!!!! Dalšího ať si zaučuje třeba Karel.
Jara začíná chystat snídaně, když najednou slyší:
"Dobrý den".
Utrousí "dobrej", aniž by se otočil od sporáku.
"Já jsem ten "novej", co tady má být dnes s vámi".
"Z toho jsem teda fakt odvázenej" a stále míchá vejce v kastrólu, aniž by se otočil.
Smrad jeden lenošnej, stejnej jako všichni před ním, to už známe, pomyslí si.
"Já jsem Filip", přjde k němu.
"Já jsem Jara", otočí se.
"Dneska Tě čeká pořádná směna, žádná ulejvárna, máme hodně snídaní a musíme ještě nachystat raut, tak si, laskavě, pohni, nebudu to tady dělat všechno sám.
Filip "jezdil" celý den, dělal, co mu Jara řekl, aby byl spokojený a pořád ho nebuzeroval.
Už měla končit směna a uklízelo se.
"Řekl jsem Ti, ať ten stůl ulkidíš pořádně, ne?
"Však je, ne?"
"To teta není, chlapečku!!!"
"Já se snažil, co proti mně furt celej den máte?"
"Máš to dělat pořádně".
To už Filip nevydržel, chytl Jaru do "kravaty" a říká:
" Na mně si nikdo nebude chladit svoje komplexy, jasný??!!!! Nic jsem Ti neudělal, tak se ke mně chovej s respektem, jako já k tobě".
Jaru to celé překvapilo. Tohle fakt nečekal. Když ho Filip pustil, tak jen řekl:
"Sorry, beru to".
Mám pokračovat??