Ahoj DonPedro,
mám HT kratší plast i kov, který momentálně nosím. Plast (transparent) jsem původně pořídil kvůli jeho kompaktnosti jako alternativu k Bon4 kov, se kterým bych si netroufl močit vestoje - zkrátka když jsem šel do hospody, poprosil jsem o HT :-). U plastu jsem měl ale problém, že po zahřátí kroužek trochu změkl, vodítka pro klícku se roztáhly a klícka se začala viklat (nahoru/dolu).
Dokonce se mi stalo, že mi v nestřeženém okamžiku "uteklo" jedno varle a celkem jsem si "užil", než se mi podařilo sundat celou klícku.. Pak jsem na "vycházky" (a následnou noc) raději volil menší kroužek, aby se nehoda neopakovala, ale noc pak fakt nebyla nic moc - pokusy o erekci už jsem zvyklý víceméně zaspat, ale s těsným kroužkem to moc nešlo..
Původně jsem chtěl pořídit pouze kovový kroužek k HT, ale proč si nakonec nepřiplatit těch pár kaček i za klícku. Navíc mě lákala ta masivnost a také to, že zde už to nebylo o přeštípnutí zámečku nebo plast.kroužku.. A nemožnost si penis jakkoliv dráždit nebo na něj vůbec vidět..
Pokud jsi nikdy neměl kovovou klícku, zprvu tě asi překvapí její hmotnost. Gravitace funguje a prostě ti nádobíčko bude táhnout dolu. Těsnější spodní prádlo, řekl bych, je nutnost. Jinak jak tu někdo psal obavy ohledně kovových klícek - teplo/chlad - blbost. Přijme teplotu těla a nic neřešíš.
Nakonec se mi původně plánované HT kov pouze na vycházky tak zalíbilo, že je to nyní moje primární klícka (24/7). S hygienou je to trochu horší, ale to už jistě víš, naštěstí mě partnerka pouští na umytí až na výjimky denně.
Řekl bych, že rozměry plastového HT korespondují s kovovým..možná má kov o něco málo tlustší stěny, ale momentálně to nezměřím :-) Pokud by tě to zajímalo, mohu rozdíly zjistit.
Sice jsem se rozepsal více, než jsem chtěl, ale když to shrnu : pokud ti sedí plastový HT, kovový budeš mít ještě raději :-)