Re: Někdo třetí ?
Xena: Děkuji za odpověď. Tohle je výhoda i nevýhoda dnešní doby. Komunikovat, nacházet nové lidi není problémem. Navíc mnoho lidí se snáze svěří moderním technologiím, než jeden druhému (napsat něco do zprávy, nebo na forum je prostě snažší, než se o tom pobavit mezi čtyřma očima, natož to zrealizovat). Bohužel, odvrácenou stránkou mince je fakt, že tuna lidí pak žije ve virtuálním světě svých představ a fantazií a realita je pak trochu (nebo hodně) jiná.
Ano, Bohyně mi kdysi napsala, že ji takové věci nelákají, ani že nemá takové úmysly. Před pár dny mi řekla, že je možné i k tomuhle dojít a že je to lákavé. Tedy nelze, než souhlasit - změny mnoha postojů a názorů jsou přirozené. Bohyni neskutečně miluju právě i za velký progres, který společně děláme. Každý vztah se vyvíjí, stejně jako pohledy na mnoho věcí. Není na tom vůbec nic špatného. To, co člověka neláká dnes nemusí nutně znamenat, že ho nebude lákat zítra. U nás dokážu vidět posuny téměř ze dne na den (ač jsme na začátku cesty), tedy těžko odhadovat kam se posuneme za rok, dva, či víc. Myslím, že i společné objevování toho co nás láká, nebo kam se posouváme je krásné.
Když se vrátím ke své tolik let staré zkušenosti - nebudu psát, že u toho nebyla jiskřička vzrušení. Byla, jenomže ona cena za ní byla neúměrně vysoká. Problém ani nebyl s fyzickou stránkou věci, ale s citovou katastrofou. Možná, kdyby se k tomu přistoupilo jinak mohl z toho být zajímavý zážitek (a nebo také nemusel, ne každý se posouvá nutně tímto směrem). Takto to bohužel byl případ: od zajímavého zážitku ke katastrofě snadno a rychle.
Proto jsem tu psal opartně. Kdo nemá opravdu pevný vztah založený na lásce, velkou vnitřní vyrovnanost a sílu měl by se od takových věcí držet dál i kdyby ho hnala jakákoliv fantazie. Cena za takovou realizaci pak totiž může být neúměrně vysoká. Je to hodně tenký led po kterém ne každý umí chodit.
Držím vám oběma palce ať najdete, pokud jste se rozhodli posouvat svoje prožitky i tímto směrem a hlavně - ať to váš vztah obohatí.