1

Téma: Bezpečnost

Pročítaní již nějakou dobu zdejší fórum. Používám pás T typu. V podstatě trvale. Dost jezdím sám autem a tak mě již několikrát napadlo zda někdo řeší či jak by kdo řešil nutnost sundání pásu při nějaké akutní situaci jako třeba nehoda apd. Napadlo mě mít kliček u sebe v zapečetěné obálce a moci ho použít v takových případech.
Řešil někdo reálné takovou situaci?

2

Re: Bezpečnost

Pokud by bylo potřeba, hasiči se určitě shánět  po obálce nebudou, těm stačí kleště..

3

Řešil jsem, neb situace je u mě podobná. Používám T-typ, velmi často cestuji i mimo ČR, žádný safety klíč s sebou nevozím, ani ho nemám schovaný doma. Klíč má moje Paní, klíčnice a manželka v jednom na své nožce na řetízku a náhradní klíče má v práci.
Při cestování je to i trochu adrenalin (ale zároveň umocnění uzamčení), bez klíčů se z pásu dostat rozhodně nelze, nicméně v případě nehody to neřeším - jak zde již padlo - hydraulické kleště či nůžky umí rozstřihnout auto, natož pás smile

4

Také hodně jezdím a nikdy jsem to neřešil. Když havaruješ tak, že jsi zraněn, tak řešíš úplně jiné věci, než kdo tě uvidí a jak si poradí s PC. Všechno, co nosíme, jsou hračky, se kterými si vhodná technika poradí.