1

Téma: zdravotní nezávadnost klícek (materiálu)

Ahoj,
řešíte nějak zdravotní nezávadnost materiálů ze kterých jsou vyrobené klícky? Ať už to jsou klícky zakoupené tady a nebo v Číně? Přeci jen jak plast, tak kov mohou vypouštět toxické látky a to zvláště při dlouhodobém zamčení není zrovna ideální...

2

Re: zdravotní nezávadnost klícek (materiálu)

Jako prodejce si dávám pozor na materiály, ze kterých jsou klícky nabízené na Cudnosti vyrobeny. Plastové jsou z polykarbonátu nebo z bioresinu a kovové jsou z nerezové oceli 304. Doba klícek se zinkem a niklem už je naštěstí za námi.

Jestli ale za sebe můžu říct, že to řeším, to nevím. Pomohl bys mi to vyřešit ty? Víš něco o uvedených materiálech a o tom, co za toxické látky by vypouštěly?

Doufám, že se nebudu na základě zjištěných poznatků muset zbavit svých brýlí a snubního prstýnku.

3

Vojto čeho že se to chceš zbavit? H.

4

Právě že nechci.

Brejlí. Ty nosím odmalička, měl jsem už plastový i kovový a jestli ten plast nebo kov něco uvolňuje, tak to už mám toxickou celou hlavu :-)

A snubního prstýnku. Ten mám sice teprve 14 dní, ale ten jestli něco uvolňuje, tak to se ho zbavovat nebudu, protože od tý chvíle co ho mám, jsem najednou někdo úplně jinej a už bych neměnil.

5

Vojto, snubni prsten na prstu nepotrebujes. Mas preci snubni prsten na korenu :-) :-)

6

Nojo, já to blbě napsal, ale editovat už vyvěšené neumím. Samože jsem myslel ten prstýnek...My jsme se přetransformovali do putěk domácích a tak s Madam žádný novinky nevíme a teď najednou taková bomba :-)
Tak gratulujeme!
V a H

7

Rozbor materiálu fakt neřeším,  to bych mohl  zkoumat příbory,  nábytek,  mýdlo,  šampón, rostliny v bytě,  nádobí,  hodinky, a jak pise Vojta, i brýle, prstýnek atd atd. A to fakt nemá cenu řešit. A to nemluvím o mobilních telefonech

8

Pokud se nevyskytne alergická reakce,není co řešit.
Vojtovi a Janče pochopitelně blahopřejeme:-)))

9

No já zírám. Přeju všechno nej.

10

Asi to moc řeším. Jsou studie, které spojují například polykarbonát a určité zdravotní obtíže, ale kašlu na to... Nicméně díky za odpověď a také gratuluji! smile

11

Vojto, manželka a klíčnice v jedné osobě = ideální to kombinace jak vím z vlastní zkušenosti smile Dodatečně se tedy přidávám ke gratulaci.

Jinako závadnost materiálů? Potenciálně být může, ale jak zde píše Tlapík - to bychom v dnešní době museli zkoumat prakticky všechno, viz zmíněné příbory v restauraci atp. smile Tedy nebál bych se, resp. žádné negativní účinky na sobě z dlouhodobého zamykání nepociťuji smile