Téma: Úprava elektronického trezoru pro cudníky
Zdravím, chtěl bych se s Vámi podělit o zajímavou myšlenku, kterou budu po výplatě realizovat. Jelikož moje Paní bydlí daleko a máme pro sebe jen víkendy, tak jsem se rozhodl že vymyslím způsob, jak mít klíče u sebe, ale zároveň k nim nemít přístup. Pokud to všechno půjde hladce, mohu následně zájemcům popsat postup, jak na to.
Koupím elektronický trezor s číselnou klávesnicí, ale elektronická střeva trezoru nahradím mikropočítačem Raspberry Pi Zero s WiFi modulem, který se bude starat o řízení elektronického zámku. Jelikož trezor není nutný přidělávat na zeď nebo přenášet, tak bude permanentně zapojený v elektrice přes trafo a připojený k WiFi. Celkem jednoduchá úprava trezoru mi zajistí, že ho bude moje Paní moct otevřít pouze nouzovým klíčem (který nebudu mít), pinem který si navolí v aplikaci na dálku (který nebudu znát a bude ho moct kdykoliv změnit), nebo jedním tlačítkem ho bude moct na dálku rovnou otevřít. Do systému a ani k aplikaci pak již nebudu mít přístup.
Propočty cen mi teď vychází tak na 1500 korun za dost bezpečný systém, kde ale mohu mít přístup ke klíči kdykoliv a opakovaně pokud bude potřeba, protože systém schovám klíč a kdyžtak řeknu kde je by v mém případě byl k ničemu.
Jeví se vám to jako zajímavá myšlenka, nebo si myslíte že to je blbost? Pište klidně i případná vylepšení ![]()