MaE napsal:jen tak mě napadlo, nezkoušel někdo koupit železný kroužek a říznout ho podle toho plastového, zbrousit, vyvrtat...??? to by mohlo klapnout ne?
Tato možnost mě také napadla, protože vlastním CB 6000s a problém mám ten samý. Ruce mi naštěstí nikdy nerostly dozadu mám smysl pro detail a i přes moje vyučení v oboru kde kov není hlavním prvkem a umím ho opracovávat na slušné úrovni, zašel jsem do železářtví a koupil několik možných kroužků, které odpovídaly velikosti co mám já. Zkoušel jsem vyvrtat na přesno, sedělo krásně. Když jsem pak přemýšlel jak to nakonec vybrousím, narazil jsem na dva problémy... vnitřní průměr sice téměř identický, ale potřeboval bych tlustší kroužek na vypracování veškerého potřebného vytvarování. Zkrátka z tlustšího materiálu, ale se stejným vnitřním průměrem. Druhá věc mi vrtala hlavou, že dřív nebo později to bude korodovat, je li to obyčejný kov. Nevím zda by se podobné kroužky daly sehnat v nerezovém provedení. Při mojí trpělivosti a smyslem pro detail bych byl schopen z nějakého kusu nerezu vyříznout, vypilovat a doladit finální podobu kroužku. Kde bych jen ale tak vhodný kus nerezu našel... Nebo mě napadlo udělat kovovému finálnímu ručně vypracovanému kroužku nějakou povrchovou úpravu, nějaké nástřiky, kvalitní barvy na kov a když to přeženu do extrému, tak pochromovat nebo jinak pokovit, ale to už je dost za hranicí možností běžného kutila.. I když kdo ví. Rozhodně když jsem kovový kroužek měl na sobě na zkoušku několik dní, nevěděl jsem o něm. Pokud jde tedy o kroužek od CB6000(s) s průřezem H, je i pár dní opravdu nesnesitelných. Doufám že někdo poradíte nebo že jsem někomu dal inspiraci pro jeho vlastní nápad. Věřím v zlaté české ručičky a že drtivá většina z nás něco podobného doma úspěšně zhotoví a pochlubí se jak to hezky jde. Rozhodně piště, tento problém řeším stále a co tak čtu, tak nejen já