1

Téma: CB-6000s kov

Dobrý den, narazili jste také na to, že ten díl s dvěmi jistícími kolíčky se rozpadl? Jeden ten kolíček prostě a sprostě odpadnul. Je to lepené, ze třech dílů. Myslel jsem si, že po očištění, odmaštění využiji pracovní lepidlo na kov, ale nedrží mi to. Přitom v práci to lepidlo slepí naprosto vše a oddělit to nejde jinak, než se to odtrhne úplně na jiném místě. Zkusil jsem postup zopakovat a ještě důkladněji spoj odmastil kvalitnějším odmašťovačem a přeci jen jsem pořádně promíchal dvousložkové lepidlo, zatím to drží, ale jsem z toho zklamaný, jako ano, vydrželo to tak deset let, jenže kolik dní jsem to za tu celou dobu tak mohl mít, jestli to trpí víc častějším nasazováním a sundáváním, kdo ví. Dříve jsem měl plastový CB-6000s, tam se to pro změnu vylamovalo, dva takové díly prdly, jednou jsem to slepil, ale vypadalo to příšerně, tak to stejně skončilo v koši. Jako díly jsou dostupné, ale zase je to lepené. Jako vím, že je to hlavně o hlavě, ale mohlo by to něco málo vydržet. Takhle i z toho kovového je to velmi jednoduché utéct aniž bych se kdo ví jak chtěl snažit. Mám takový pocit, že by snad stačilo použít ředidlo a to lepidlo by do deseti minut povolilo samo. Díval jsem se na klece a stejně bych teď zvolil nějaký otevřený styl a nejlépe s integrovaným zámkem. Vím, že se ty zámky dají dát do silikonového obalu, ale při nošení to stejně překáží, spát se s tím také nedá. Jako hračka na hraní super, ale ať zkouším co zkouším, nenašel jsem nic, co by dávalo komfort a něco to vydrželo. Ten díl s těmi kolíčky bych bral ale pouze vyrobený z jednoho kusu, ale to chci asi moc u těch napodobenin na ebay a podobně jsou všude vidět fotky s lepeným spojem. Nemá někdo zkušenosti, jestli se dá někde sehnat díl kompletně vyrobený z jednoho kusu? Dvakrát do téže řeky nevstoupím.

2

Re: CB-6000s kov

Já bych to nelepil, ale svařil TIGem. Pak to bude věčný.

3

To svaření mě také napadlo, ale pak to nepůjde nasadit na Céčkový díl. Navíc to určitě není kdo ví jak kvalitní kov, mám pocit, že se to rozteče.
https://www.ebay.com/itm/Male-Stainless … 4303400273

Našel jsem tento náhradní díl, kde je to provrtané skrz, určitě tam je udělaný závit, to by mohlo chvíli vydržet, bohužel se mi nelíbí ty necelé dva milimetry materiálu, podle mě se to opět namáháním snadno zlomí, určitě to není vyrobeno celé z nerezu. Podle mě je uvnitř prostě cín a je to jen pokoveno, takže opět jsem na začátku. Stejně tak jako se to pokoušet svářet. Nenávídím se, jak jsem změnil profesi a začínám mít přehled o mechanice a materiálech, tuto zábavu mi to úplně zkazilo.

4

Určitě to není cín.
1) by to bylo měkký, že by jsi to ohnul v ruce.
2) proč by to dělal někdo z drahýho cínu, když může použít levný železo.

Základnu bych provrtal skz a z druhé stany udělal větším vrtákem zahloubení.
Když se provaří konec kolíku se základnou a doplní materiál do roviny, nebude nikde nic vadit a bude to držet na 100%.

5

Jak naruším to pokovení nerezem, tak to můžu hodit stejně do koše, to začne reznout. Jako kdo ví co je za materiál uvnitř, už jsem něco podobného dával kolegovi, který to chtěl zkusit navařit a rozteklo se to jako papír. Tohle je tak drobná věcička, že to snad ani za tu snahu nestojí a radši koupím nový náhradní díl. Jako ano, já si s tím můžu chvilku vyhrát, ale jak se na to podívá žena, tak si bude říkat co to je za hrůzu. To už prostě nebude nikdy nové. To bych to musel úplně na konci vymáchat v nějaké kyselině a ten díl pokovit nerezem, aby to bylo jako nové. Jako že si s tím budu hrát x hodin mi nevadí, ale to radši dám ty tři kila a udělám něco smysluplného v práci a tohle vyhodím. Jen jsem si posteskl nad tím, že kvalitní věc se dnes hledá špatně a tohle by mělo být i trošku nedobytné samo o sobě. Když bych oba dva ty kolíčky chvilku namáhal, tak se vsadím, že brzo povolí kov a vylomím to jako na plastovém dílů. Koukám se nyní spíše po nějakých otevřených klíckách, které nemají žádná kurvítka a mohla by vydržet. Dost slušná byla od Maturemetal, ale přes deset tisíc za malou klícku se mi zdálo moc, ale návrhem se tomu nedalo nic vytknout.

6

Pokud je klec nerezová tak nic nenarušíš, protože je z nerezu celá. Já sem musel kovovej holytrainer zevnitř vybrousit pořádně, byly v něm pěkný hrany po lití, den byl v pohodě, ale trvale bych to v něm nedal. Teď je to naprosto bez problémů. A protože je klec nerezová, nemá co začít reznout.
Pokud má klec povrchovou úpravu tak je na 99 pochromovaná. S tím je pak problém. Je třeba povrchovku obnovit. V případě že je nerez a použije se nerez na svaření a místo se rozleští, nepoznáš že se s tím něco dělalo a nebude nikdy problém. To že se něco při sváření rozteče není povětšinou materiálem, ale špatně zvoleným postupem big_smile 

Taky vím že je jednodušší dát pár stovek a koupit to znova. Ale já jsem kutil a udělat si něco sám a mnohdy kvalitněji beru jako výzvu. wink 

Já jsem po zkoušení nakonec skončil u kovovýho HolyTraineru a PrisonTraineru. Jeden bytelnej kroužek v kuse, masivní klec. Aby jsi s tím něco proved, musel bys na to vzít kladivo.   Momentálně jsem zavřenej v HT, zavřená klec, kdy na něj vůbecnemůžu. Mi vyhovuje tak nějak víc. A potom co jsem vyřešil problém s hygienou, mohl bych být klidně zamčený třeba měsíc v kuse bez sundání smile