Téma: podnájem
tento příběh je fikce
celé to začalo obyčejným inzerátem, pravda trochu nezvyklým ale v té době se jevil mou spásou. V rubrice podnájem ve byl nabízen malý pokoj s tím že je požadavek na převzetí části prací v domácnosti, přizpůsobivost, pracovitost a ochota dodržovat daná pravidla.
Odpověděl jsem na uvedený email a během chvilky se vrátil krátký dotazník na vyplnění. Týkal se běžných domácích činností, otázky ze života, současného stavu a závazků. Bylo to nezvyklé ale budiž, tentokrát trvala odpověď déle, přišlo pár doplnujících otázek týkajících se soukromého života, míry a foto s tím ať se připravým pokud mám dále zájem strikně dodržovat určená pravidla i nezvyklá, ale nutná protože podnájem je u ženy která si cení soukromí, pocitu bezpečí a pohodlí s minimem omezení jejího života.
Po krátkém rozmýšlení jsem dopověděl, že jsem s tím srozuměn, chápu její pozici a potřeby kdy si do bytu vpustí do podnájmu neznámého muže.
Odpověděla velmi dobře a pevně doufá že to nejsou pouze silné chlapské řeči. Navrhla místo a blízký čas setkání, kde se poznáme a pokud si předběžně plácneme, zajdeme se podívat na můj pokojík.
Čekal jsem domluveném místě, přišel o chvilku dříve a rozhlížel se, tipoval kdo přijde. Byl jsem mile překvapen, s malým zpožděním přišla dobře vypadající dáma o něco mladší od pohledu nežli já. Představili jsme se, z kabelky vytáhla několik papírů, měla připravenou naši korespondeci, znovu se vyptávala na jednotlivé body, rozvíjela je, chtěla upřesnění. Když jsme vše probrali na chvilku se zamyslela a pak promluvila. Zda jsi se jsem vědom přiděleného prostoru a co vše bude můj pobyt u ní obnášet, nejen nájem ale i práce v domácnosti, zda se budu podle toho chovat s respektem ke skutečnosti, že ona je tam doma a tedy vždy na prvním místě. Přeje si mít zachovanou svou pohodu, pocit naprostého bezpečí z mé strany a slova či slib muže jí rozhodně nestačí, bude třeba z mé strany víc ať se na to připravím. Netušil jsem přesně o čem z mé strany víc mluví, přikývl jsem a asi to na mě bylo vidět, protože následoval od ní dlouhý zkoumavý pohled. Prohlásila toto je poslední bod úřed tím abychom si plácli, ale na kterém jí velmi záleží. Řekl jsem že udělám co bude třeba. Dobře to bude stačit, pojďme se podívat ke mě, když splním podmínky můžeme podepsat smlouvu a na stěhovat se. Kývl jsem, ještě zvedla telefon a někomu stručně zvolala že jsme se dohodli a ať na ní počká před domem.
Prošli jsme pár ulic, nechal jsem se vést a za posledním rohem u vchodu bytelně a solidně stavěného domu stála žena. Mávla na nás na uvítanou. Mám ráda když se podpepisuje smlouva svědka a přeci jen neznáme se, vidíme se poprvé, vysvětlila.
Vyšli jsme několikery schody a konečně stáli přede dveřmi, odemkla, řekla ať se tu zuju, zavřela dveře. Tak jsme tu, provedla mě příjemně zařízeným prostorným bytem, nakonec jsme zašli do menšího pokoje které měl být pro mě. Bylo zde jen pár kousků nábytku, kovová postel, stolek se židlí a zrcadlem, skříň, to bylo vše a ani by se sem více nevešlo. Snad se sem vejdeš, na stolku máš smlouvu, podepiš všechny kopie a přijď za námi. Zavřeli dveře, rozhlédl jsem se po nevelkém prostoru.. nu proč ne, vlastně je tu vše co potřebuji a prostory okolo jsou slušné. Usedl ke stolku a prolétl smlouvu očima, překvapilo mě jak je dlouhá, zkušenosti s podnájmem a ni pronájmem jsem neměl, tak je to asi normální. Na pár řádcích jsem se zastavil očima. Zavazuji se že budu svědomitě plnit zadané úkoly a k dispozici.. mé oblečení, úbor ve společných prostorech se bude řídit.. Zdržím se veškerých sexuální požadavků, návrhů a budu zachovávat čistotu sebe i vybavení.. Lecos mi znělo mnohoznačně a zároveň se na to nedalo nic namítnout. Podepsal jsem a vzal sebou vedle. Obě dámy byly zabrané do družného hovoru, nechali mě chvilku stát nežli zareagovali. Podepsáno? Nějaké otázky nebo námitky ze tvé strany, ptala se druhá dáma. Ano, podepsáno, všechny kopie, no, asi je mi vše jasné i důvody. Dobře, píši přijato bez námitek a hotovost složena. Tímto se stává tato smlouva závazná. Beru si jednu kopii a oba máte každý svou.
Výborně, oba vás vyprovodím a tebe budu večer čekat s věcmi, pak domluvíme a vyřešíme zbytek jak je ve smlouvě.
Odcházel jsem a dumal proč mám stále pocit varovných zvonků ve své mysli. Asi je to jen velká změna, pálení mostů a nový život. Ve svém bývalém domově jsem dobalil pár posledních věcí, vrátil klíče a říkal si jak je možné, že vše co mám je jen pár tašek a oblečení, osobních věcí. Život dal, život vzal. Objednal jsem si odvoz a o nějaký čas později, když jsem odnosil věci nahoru, zazvonil u dveří. Po chvíli čekání se ozvaly kroky a otevřeli se dveře. Doufala jsem že dorazíš včas, to se cení, pronesla a pohlédla kriticky na zavazadla, vem si to dopokoje. Později ti pomůžu probrat co jsi si dovezl a bude se hodit. V klidu se ubytuj a přijď do obýváku. Otevírání dveří je od teď na tobě, volala už na odchodu.
Posadil jsem se na postel a rozhlédl po svém novém pokoji. To půjde, otevřel jsem tašky abych vybalil nejnutnější, měl vše po ruce. Skříň a další úložné prostory se rychle plnily, co bylo sezoného jsem nechával v taškách stranou. Netrvalo dlouho a nebylo věci pomalu kam dávat, venku se mezitím setmělo. Někde se místo najde pomyslel jsem a vydal se do obýváku. Tak tady tě máme, vzhlédla od knihy, posaď se se. Už jsi se zabydlel? Tak zpola ano, něco se nevejde, pár věcí které bych si rád dal do koupelny. Jistě, levá část skříňky za zrcadlem je tam pro tebe a když už tam půjdeš, najdeš tam pro sebe krabičku která ti pomůže se zachováním čistoty a mého bezpečí. A bez připomínek, ve smlouvě jsi s tím souhlasil, přísně na mě pohlédla a určitě si s tím poradíš. A neboj se, nebudeš první ani poslední muž komu dnes denně pomáhá. Umej se, osprchuj a klíčky mi pak dones, nezdržuj se tam moc dlouho za necelou hodinku bych tam ráda šla. Máš své ručníky? Dobře, tvé místo pro něj bude v dolní části sušáku.
S otazníky v hlavě jsem šel do pokoje pro věci do koupelny. Skříňka byla poměrně velká, tam se vše vejde. Otevřel jsem ji, vyměnil jsem místo s krabičkou za mé věci a sedl si na posezení které v koupelně bylo. Ta samotná byla prostorná a bylo zde vše v jednom, vana, sprcha, umyvadlo s velkým zrcadlem, skříňky na stranách i poličky plné všech možných dámských potřebností i záchod. Krabička byla poměrně těžká, otevřel jsem ji a vyňal sáček z černé látky. V něm byla podivná kovová věc, několik kroužků a malý papírový obrázkový návod s nápisem "chastity device".