Ahoj, přidám svojí zkušenost, stejně jsem se to sem chystal příležitostně sepsat 
Jedno dítě už máme, početí nám trvalo asi tři čtvrtě roku. Mám jen jedno varle a spermiogram mi vyšel dost mizerně, řešili jsme umělé oplodnění. Nakonec se ale zadařilo přirozenou cestou (věřím, že hodně pomohly všelijaké tipy co jsem všude možně našel, většinou podložené vědeckými studiemi - studené sprchy, správné časování,...)
Poslední cca dva roky, přibližně od narození prvního potomka, jsem skoro pořád zamčený (aktuálně už více než rok custom kovová klec) a když jsme se loni na podzim začali bavit o druhém dítěti, byl jsem sám zvědavý, jak na tom budu. Shodli jsme se, že bych si mohl zase dojít na spermiogram a po novém roce bychom se pomalu mohli začít snažit.
V listopadu jsme měli společný romantický večer, po hodně dlouhé době jsem si užil sexu, navíc bez ochrany - slova manželky: "Stejně to nevyjde".
Pár týdnů na to jsem se objednal na spermiogram a už jsem se těšil, jak celé jaro budu pravidelně odemčený a užívat si jak s manželkou, tak sám (jedna z metod na zvýšení kvality spermatu je pravidelná ejakulace několik dní před pokusem o oplodnění, následované cca 2 denní pauzou před samotným oplodňovacím sexem).
Jaké bylo moje překvapení, když mi vzápětí žena oznámila, že je v tom! Nezapomněla dodat, že teď už mě nemusí odemknout nikdy :-))
Říkal jsem si, že to byla fakt velká náhoda, ale následně mi spermiogram vyšel o hodně lépe, než před 2 lety. Kvalita spermií byla o něco lepší, ale hlavně jich bylo o hodně víc. Množství ejakulátu jsem měl dokonce nad doporučenou "zdravou" hodnotou (proč asi :-) ).
Takže můj závěr: zamčení a dlouhodobá abstinence mi kvalitu spermatu pravděpodobně výrazně zvýšily. Nic jiného jsem v životosprávě neměnil a jsem na tom nyní o hodně lépe, než před zamykáním.
A tady na fóru jsem viděl i několik starších příspěvků od lidí, kteří počali v době, kdy byli zamčení.
=> polovičce doporuč svoji dlouhou asbtinenci a odemčení striktně jen na sex v plodné dny :-)