Téma: Tomografie (CT) a klícka
Ahoj, zítra mám jít na CT (pánev), bude jim vadit klec (plast)? Případně bude vidět na výstupu? Možná blbý dotaz ale nikdy jsem to neabsolvoval…
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
FORUM.CUDNOST.CZ » Poradna » Tomografie (CT) a klícka
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Ahoj, zítra mám jít na CT (pánev), bude jim vadit klec (plast)? Případně bude vidět na výstupu? Možná blbý dotaz ale nikdy jsem to neabsolvoval…
no, na CT bych ji asi sundal
Jako vadit by nemusela, byť minimálně zámek je kovový. Ale vidět a poznat na snímcích to bude určitě.
Pokud vím, na CT vadí kovové předměty, ale pokud budeš mít kovový jen zámeček tak bych to asi úplně neřešil, vzhledem k jeho velikosti, teda pokud se jedná o integrovaný. Oznámit jim to předem by bylo asi ale ideální.
Co oznámit předem? Že má nasazenou klec? Tak to chce hodně odvahy.
Ovšem na CTčku to nejspíš uvidí
No spíš říct že má dole něco jako kovovou ozdobu, která nejde sundat....easy business.
Mám povoleno sundání těsně před s nasazenim hned po. Takže nebudu zbytečně provokovat
Na CT by to být technicky problém být neměl, je to pořád jen rentgen. Pokud nejde o snímání oblasti, která je blízko. Kdyby se jednalo o magnetickou rezonanci / MRI, tak tam je situace dramaticky jiná a jakýkoliv kovový předmět je velký problém a skutečné nebezpečí. Viz video - https://youtu.be/Qt_NC7Cqxx0?si=_WAaVf7WXABPaOqn. Je tam i případ týpka, co se si myslel, že má silikonový anální kolík, ten v sobě uvnitř měl nějaký kov, a týpek to málem nepřežil.
Jednoznačne dole, kov v klietke/zámku môže spôsobiť odraz RTG lúčov a na výslednej snímke vznikne tzv artefakt.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
FORUM.CUDNOST.CZ » Poradna » Tomografie (CT) a klícka
FORUM.CUDNOST.CZ - diskusní fórum od eshopu CUDNOST.CZ fungující na systému PunBB