Téma: Povídka klíč
„Klíč“ – část 1: Důvěra
„Vztah je o důvěře, Tomáši. Odevzdej mi ji úplně. Já se o tebe postarám.“ Tahle věta mu zněla v hlavě ještě dlouho po tom, co klíč zmizel v šuplíku, který nikdy neviděl otevřený. A přesto k ní kývnul. Sám to nechápal. Ale tehdy... byl jen muž, který se chtěl líbit ženě, která ho naprosto uchvátila. Laura byla jiná. Chytrá, výřečná, s očima, ve kterých nebyl žádný soucit – jen klidná kontrola. A přesně to Tomáše přitahovalo. Touha být veden, odevzdat se, být „v jejích rukou“, ho přemohla dřív, než si to vůbec uvědomil.
„Nebudeš se ho dotýkat bez mého svolení.“ Tomáš měl na sobě kovový pás cudnosti. Zpočátku to byla hra – nový level důvěry. Pár dní. Maximálně týden. Ale Laura měla jiný plán. „Kdybys věděl, jak je nádherné vědět, že jsi úplně pod mým palcem... Neumíš si představit, jak krásně jsi krotkej, když nemůžeš.“ Začala ho kontrolovat denně. Ráno musel poslat fotku pásu. Večer musel popsat, jestli měl myšlenky na sex – a prosit o odpuštění, pokud ano. Každé „porušení“ – třeba i jen náznak erekce – znamenalo trest. Ignorace. Odmítnutí objetí. Záměrně si vzala krajkové prádlo a ležela vedle něj, zatímco on trpěl představami bez možnosti uvolnění.
Po několika týdnech měl bolesti. Kov se zařezával. V práci se nedokázal soustředit. V noci se budil, protože se jeho tělo zoufale pokoušelo vzrušit, ale kov nepovolil. Laura to věděla. A usmívala se. „To tě učí trpělivosti. Muži jako ty musí být zkrocení.“
Přestal mít heslo od počítače. Jeho mobil kontrolovala. Zakázala mu sledovat filmy s erotickým nádechem. Dokonce i běžná reklama na spodní prádlo byla důvodem k „převýchově“. „Dáš si studenou sprchu. Hned. A až se vrátíš, klekneš si ke mně a poděkuješ mi.“ A on to dělal. Protože začal věřit, že je to jeho chyba. Že on je ten, kdo má „slabosti“. Laura byla silná. Správná. Věděla, co je nejlepší.
Po dvou měsících poprosil. „Prosím tě, jen na chvíli. Bolí to. Už víš, že ti důvěřuju...“ Laura si ho jen prohlédla. S čajem v ruce. Klidná, dokonale upravená. „Myslela jsem, že jsi silnější. Zklamal jsi mě. Ale dobrá... víš co? Dám ti na výběr. Odemknu tě. Ale už mě nikdy neuvidíš. Anebo zůstaneš – a dokážeš mi, že jsi ten, koho můžu vlastnit.“ To poslední slovo – vlastnit – ho mrazilo. Ale přikývl.
Tresty byly delší. Mlčení trvalo dny. Ponižování bylo jemné, ale účinné: „Vidíš? Dřív jsi byl muž. Teď jsi jen moje věc. Miluju tě takhle víc. Konečně nejsi hrozba.“ Začal se dusit. Ve vlastní hlavě. V lásce, která byla vězením s klíčem, který neměl.
A přesto... neodešel. Protože i v tom ponížení, bolesti a frustraci bylo něco návykového. Laura nebyla jen žena. Byla systém. Byla režim. Byla víc než partnerka – byla závislost.