1

Téma: Bezpečnostní rámy

Zdravim, přemýšlel jsem nad Spiderwire II. On jako pípá v obchodě, teda jako když se prochází kasou? To by mě nějak nenapadlo, nebo jsem to špatně pochopil ? Líbí se mi, že by v něm mohla být dobrá hygiena, ale chodím často nakupovat a to bych asi nedával, aby mě někdo pořád prohlížel tašku.

2

Re: Bezpečnostní rámy

Všechno co je kovové může a nemusí zapípat, když procházíš bezpečnostním rámem. V obchodech by to spíš měli mít nastavené na ty jejich bezpečností přívěšky, na cokoliv kovového spíš na letištích, na soudech a tak. Ale nikdy nevíš.

3

V obchodě pípat rozhodně nebudeš smile. To funguje na úplně jiném principu (radiový princip), než detekční rámy na letištích či na soudu (princip indukce). Když si koupíš třeba knihu, kde to je nalepené, tak sloupni samolepku obvykle s čárkovým kódem - RFID a uvidíš uvnitř cívku a kondenzátor - tzv. rezonanční obvod naladěný na rezonanční kmitočet rámů v obchodech. S kovem (klícky) to nemá nic společného. Když odstíníš tento rezonanční obvod (samolepku, příšivky a pod) např. alobalem (vytvoříš tzv. Faradayovu klec), tak rám reagovat nebude - signál neprojde přes alobal (kov).
V žádném případě nedávám návod zkoušet krást, jen popisuji technické záležitosti!!!

4

Já tomu taky nevěřil, ale psal to někdo na foru a můj  dotaz admin přehodil sem, jako nové téma. Psal, že začal dělat v obchodě a pořád pípal :-) . Pořídil si rači plastový CB

5

Přehodil jsem, protože tamta diskuse je o Holytraineru. Nelíbí se mi tady větvení diskusí. Pak když bude někdo hledat info o Holytraineru podle nadpisu tématu nebo podle štítků, tak zjistí, že Spiderwire2 někomu možná pípá v krámě.

Tak teď máš své vlastní téma perfektně vystižené jeho nadpisem a hlavně sem nepiš nic o Holytraineru :-) Díky za pochopení.

Jinak k tomu pípání jsem se tady vyjádřil laicky, tak jsem rád, že mě znalejší odborník doplnil.

6

Néééé, já nechtěl žádný nový téma, omlouvám se. Jen jsem reagoval na uživatele Martin B. ohledně toho pípání :-). Ale třeba sem někdo dá nějakou zkušenost.

7

Já mám Spiderwire, ale proti dvojce to nejspíš nebude žádný rozdíl, materiál a jeho množství by mělo být víceméně stejné.
V obchodech nepípám, tam to opravdu na kov nereaguje z principu.
Ale chodím na hokej a tam taky nic. Jak v Bubenči ve Sportovní hale (tam maj jen ruční), tak v O2. Tam to ale bylo spíše omylem, nenapadlo mě, že když není žádná veřejná akce a jdou si jen majitelé permic ze starý haly vybrat v nový místa, tak nás stejně poženou přes rám. Když sem to zjistil, těšil sem se, že bude nějaká sranda...a nic. Rám sice pípal, ale pak mě ojeli tím ručním a bez námitek pustili.
Ale teda soud nebo letiště bych spíš neriskoval.

H.

8

Já byl tento týden u soudu. Mám plastový CB6000s s kovovým kroužkem. že jsme to měli sundat mi došlo až před soudní budovou, takže pozdě. Samozřejmě jsem pípal :-D ale svedlo se to na velkou přezku na opasku, nastěstí paní, která mě ještě sjížděla ručním detektorem si nevšilma, že jí to píská o něco níž než je přezka :-D

9

To musíš říci. Nosím pás cudnosti, chcete ho vidět? (to je odpověď matadora )

Já bych použil .

Jsem po úrazu pánve a stytkou kost mám sesponkovanou chcete se kouknout.

10

Ja nosim CS-500/A celokovovy pas cudnosti a v praci na brane kontroluji ze si občas nekoho vyberou a zkontroluju detektorem kovu jestli něco nekrade, a u několikrát me kontrolovali i detektorem. Nastesti pokazde někdo jinej a vždy sem řekl ze sem mel uraz a od te doby mam problémy s panevni oblasti a mam ji staženou pasem kolem dokola s srouby. Jen jedinej chtěl nakouknout jestli mluvim pravdu. Tdhrnul jsem na boku kalhoty a spodni pradlo a zahledl jen cas pasu co jde kolem pasu na boku a je v te gume. nic vic a stacilo mu to a on od te doby me ještě jednou kontroloval ale uz nikdy detektorem.

11

Byl jsem tenhle týden něco zařídit na soudu ve Vršovicích. Moje láska mě na cestu neodemkla a já jsem stejně ani nechtěl, protože jsem byl zvědavej na tu srandu. Měl jsem na sobě a pořád mám kovový BON4. Tak jsem byl docela zklamaný, že žádná sranda nebyla. Ani jsem žádným rámem neprocházel a vůbec nic nepíplo. Možná ochranka polevila, když v baráku nebylo žádný soudní jednání. Nebo to prostě měli ten den tak nějak na háku.

12 Naposledy upravil: PC (19.3.2016 23:28:57)

Ahoj,
jak již tady výše uvedeno – nejlepší odpovědí je pravda.
Dvakrát jsem měla kliku, gárdi buď tušili a snaživě říkali, že to bude ta přezka na pásku (i když jsem pípala i zezadu…), nebo jim mé pípání bylo snad jedno???
Ale pak zase jednou jsem řekla jen, že „budu pípat“ a gárdi byli svědomití (či zvědaví?), no a pak trochu čuměli… A měli „moudré rady“, že jsem „to“ měla sundat. (Jak asi, že!!! Neosteel…)
Takže příště jsem do toho už šlápla na plný plyn – „Budu pípat, mám pás cudnosti“, jsem bez rozpaků prohlásila u rámu na Ministerstvu dopravy.
Gárd opsal „pípací tyčkou“ předpokládaná místa, zvuk potvrdil mé tvrzení a šla jsem. Gárd byl profík, ani nemrknul. Jen jedna paní, co šla přede mnou, se nevěřícně otočila a udělaly se jí plamínky v očích… :-)

13

Zdravím, mám možná trochu hloupý dotaz.

V týdnu mě/nám přijde plastový CB6000s. Zajímá mě, jestli v něm opravdu není ani gram kovu, třeba u spojovacích dílků, nevím kde jinde. Potřebuji mít 100% jistotu, že mi plastová klec v kombinaci s plastovým zámečkem nezapípá v bezpečnostním rámu na letišti.

Děkuji za odpovědi.

14

Mohu tě uklidnit že plastový je 100% plastový

15

Dva týdny zpátky jsem letěl do Amsterdamu, takže mi paní vyměnila kovovou klícku za plastový Holytrainer s plastovým zámečkem. Bezpečnostním rámem jsem prošel bez jediného pípnutí a to při obou kontrolách.
Byl jsem zvědavý, jestli se to třeba nerozpípá kvůli genitálním piercingům, které jsem si vyndávat nechtěl a i to prošlo naprosto bez povšimnutí.

16

Moc děkuji :-)