1

Téma: HolyTrainer v2 vs. airport security

Ahoj,

máte někdo zkušenost s HT v2 (pravým) a letištní kontrolou? Létám často, ale teď poprvé, co mám HolyTrainer. S předchozími CB (CB3000, CB6000, Spiderwire) bych si na letiště netroufnul, oproti těmto CB má ale HolyTrainer výrazně menší zámek, který by podle mne detektorem mohl projít. Riskovat jen tak to nicméně nechci, obzvlášť, když letím s mými podřízenými.

Díky za názory.

2

Re: HolyTrainer v2 vs. airport security

No vidis a ja s cb 6000 anebo 3000 lital a taky dost casto, ale vzdycky jen s plastovymi zamky. S HT bych si netroufnul, i kdyz ma jen maly zamecek, je to kov a ramy to zaregistruji zvlast tam, kde je mají nastavene na vyssi citlivost. Co je ale ted vetsi problem jsou scanery (napr ve Frankfurtu)n ty ukazuji anomalie, tedy nereraguji(jen)na kov,ale i na ruzne patvary, takze z vlastni zkusenosti to moc neradim. Musel jsem se podrobit prohlidce, sice me pustili dal, ale prijemne to nebylo...

3

Taky bych to neriskoval.

HT podle me detektorem kovu projde. Zamek vypada, ze ma v sobe zhruba stejne kovu jako knoflik na Jeans, takze to by nemel byt problem.

Horsi to ale bude s temi detektory. Ten mi odhalil i balicek s kapesniky v kapse.

Navrhuji klicku do kufru a nasadit hned po priletu s jednorazovym plastovym zamkem.

4

Co obnáší ta prohlídka? Odvedení, svlečení, ukázání a vysvětlení? Nebo jen vysvětlení před ostatními cestujícími (i známými)?
Jak dlouho trvá?

5

Tipuju, že to bude různý smile

Sám bych do toho šel docela rád a byl na to připravenej, že to může nastat ve všech možných variantách. Od zasmání se s celníkama až po pořádný ponížení.

6

Ono to nebylo nikterak vzrušující. Teď už s odstupem se tomu směju, ale tenkrát..velice slušně mě vysvětlili a ukázali na obrázku, že scanner ukázal v místech rozkroku nějakou anomálii (vysvícená žlutým pozadím) a požádali mě, abych je doprovodil do odděleného boxu. Byli to dva chlápkové (bohužel žádná dáma:-)), řekli mi, jak to bude probíhat, tzn. jestli jsem ochotný jim nechat provést vizuální kontrolu těch míst. Mám právo to odmítnout, pak ale musím podstoupit proceduru úředního procesu s lékařem, protokolem, zdokumentováním apod, což časově samozřejmě znamenalo průšvih a navíc asi i soudní překladatel a další cavyky, znásobené pověstnou německou důsledností. Tak jsem pokrčil rameny a řekl, že nemám nic, co by někoho ohrožovalo a že se jedná v podstatě o hru na erotické bázi. Což samozřejmě nepochopili, takže rozepnout rifle, shrnout kousek dolů a odhalit penis s klíckou. No koukali na to jako zjara, pak cosi zamumlali a řekli, že můžu dál. Trvalo to tak 10 sekund a dodneška nevím ,jestli vůbec pobrali o co šlo. Takže asi tak nějak. Ale od té doby už to prostě nedávám...

7

Díky. Vůbec jsem si nedokázal představit, jak to probíhá.
Takto to nevypadá tak hrůzně, ale v ten okamžik je to asi šok. Zažít bych to asi nemusel, ale asi je tu docela dost lidí, kterým by to až zas tak moc nevadilo, nebo je to i láká.
Zajímavé to může být při cestování se svou Paní.

8

Ano mě to i láká. Mám rád ponížení a jsem s klíckou i trochu exhibicionista, tak by mi nevadilo něco takovýho zažít.
Pak bych tam nenápadně utrousil vizitku a ještě bych si udělal reklamu :-)

9

Hele Vojto, nepoletíš příští rok s náma na dovolenou? Ve dvou by to byla větší sranda :-)
H.

10

Tyjo to je výzva :-) Ještě o tom do léta dáme řeč.