1

Téma: zkrácení distančního kolíku

Zdravím všechny zasvěcené, má tu někdo zkušenost, nebo je tu někdo kdo by mi byl schopný poradit jak zkrátit ten středový kolík u CB6000(kovový)? Vlastně by stačilo do něj vyvrtat další dírku a používat ho bez toho nejkratšího spojovacího dílku. Předem děkuji za reakce.

2

Re: zkrácení distančního kolíku

Bez spojovacího dílu tě to pravděodobně bude skřípat.

Ale vyvrtat díru by neměl být až takový problém, nejdorší je chytit střed (asi důlčíkem), pak už to jde.

3

Spojovací dílek musíš něčím nahradit, jinak to opravdu dělá neplechu. Zkus toto řešení:
- dírku musíš vyvrtat na stojanové vrtačce s hluboko upnutým vrtákem, jinak to neudržíš (počítej s tím, že budeš muset srazit otřep pilníkem / bruskou)
- spojovací kolík si na brusce zkrať, raději si zkrať nějaký delší, který běžně nepoužíváš kdyby se něco nepovedlo

Nebo na to běž úplně nejjednodušším způsobem - kup si podložky (pod šrouby) přiměřeného vnitřního a venkovního průměru a nastrkej je místo spojovacího dílu a pak mezi zámeček a čelo pásu a tím si zvyš přítlak pásu ke kroužku. Pokud nemáš doma nářadí, tak si něčím uřízni nový spojovací kolík, přední distanci třeba z fixky (má dost silné stěny a upižláš/zabrousíš to čímkoliv)

4

Super nápady a měl by tu někdo odvahu mi to zhotovit? Na tohle si zrovna netroufam. Samozrejme Vám to zaplatím.

5

To je práce na 10 minut pokud máš nářadí. Pokud ne, požádej o to kohokoliv v okolí - nikoho nenapadne, co bude upravovat. Pokud spěcháš, vem si příslušný díl CB do nějakého klasického železářství a vyzkoušej tu variantu podložek, správnou velikost zvol na místě (kup nerezovou variantu) a nebo si tam kup pilovej list na pilku na železo a jeden list jemného smirkového papíru na kov a uřízni si ty díly z fixky sám.

6

Já to vyřešil jinak. Z prvního plastového CB6000s jsem použil distanční váleček tak, že jsem jeden rozřízl na dva, kratší a delší. Pak jsem si u Vojty objednal CB6000s kovový, kratší část jsem použil jako distanční mezi kroužkem a klíckou a druhý delší pak mezi klícku a zámeček. Teď nosím dva kovové kroužky najednou (průměr 50 mm), tím pádem mi stačí jen jeden, menší distanční váleček mezi kroužkem a klíckou.

7

Můžeš prosím přiložit foto? Děkuji

8

Nejde mi sem vložit foto, dám ji do fotogalerie.

9

ok, tak pak na ni posli link

10 Naposledy upravil: Zdenekop (10.12.2015 19:15:54)

Je to ve fotogalerii: http://www.cudnost.cz/fotogalerie/

11

Pokud vrtáte dírky do čehokoli, otřep lze jednoduše srazit v ruce větším vrtákem. Vypadá to lépe než pilník a je utvořen tzv. náběh u vyvrtaného otvoru. U větších průměrů otvorů lze použít "hvězdičku" s vrcholovým úhlem 60°.Mají ji v železářství celkem běžně.

12

Tak kolik uz ma dalsi dirku a vse je super. Uz muzu s potesenim rict, ze se mi nepodari protahnout varlata, tudiz ani penis smile