Pavle, pokud jde o slanou vodu, jasně že ti cokoliv kovovýho potom zkoroduje. Takže určitě je třeba Boníka dobře po koupeli v moři opláchnout. Já jsem s pásem cudnosti u moře ještě nebyl, s Miláškem chodíme zatím jen do bazénu, ale i pak Boníka pečlivě umeju pod sprchou. Po koupeli v moři by samotný oplach sladkou vodou měl stačit dokonale, nicméně bych pro jistotu Boníka jednou týdně promázl konkorem a následně ho vyvařil ve vodě s trochou saponátu.
A k obavám ohledně předkožky - mám krátkou verzi Boníka, a žádný problém s přiskřípnutím nemám. Klícku nesundáváme už ani kvůli hygieně. Na ní totiž stačí použít jen vatové uchoštoury s trochou mýdla a sprchu nastavenou na tenký paprsek. Pro samotný čištění nasazený klícky používám upravený zubní kartáček, se kterým se čelním otvorem dostanu i dovnitř klícky. Na druhou stranu je nutný se při takovéto údržbě vercajku víc ovládat, protože ten kartáček i uchoštoury mne dokážou při čištění dost vydráždit.
No a jak už jsem psal výše, používám nejmenší kroužek co byl k Boníkovi přiložen, a za celou dobu používání Boníka žádný problém s otlaky ani odřeninami nemám, pouze kůže na šourku je o něco citlivější. Musím kvůli tomu být jen víc opatrný při holení.