1

Téma: Výběr klícky s ohledem na čištění a bezpečnost

Zdravím,

s partnerkou vybíráme a dvě otázky nám vrtají hlavou. Četl fórum i web, ale všechny odpovědi jsou hrozně roztříštěné.

Zajímá mě, jak na to s čištěním a tak, dejme tomu u týden dlouhé periody nošení? Otevřené klece se musí čistit ok, ale zaprvé se mi nelíbí a za druhý jako nástroj proti udělání se to pak trochu postrádá smysl.

Padli mi do oka Holytrainer, nebo silikonový CB6000s. Už jen proto, že jsou průhledné, tak mi to dává trochu víc "klidu na duši" : ) Birdlocked Pico, by mohl být taky možnost, ale když by neměl ostny, tohle si nedám big_smile

Tak jsem se chtěl optat, na vaše názory, jak je to s čištěním a druhotně s bezpečností. Jestli se dá favorizoat jeden před druhým, případně úplně jiný model?

Díky moc za jakoukoliv radu

2 Naposledy upravil: IN (21.1.2016 20:42:27)

Re: Výběr klícky s ohledem na čištění a bezpečnost

Počty jsou jednoduché.. čim víc je klicka bezpečná proti vnějším dotykum, tím hůře se čistí. Pokud beru zkušenosti s hygienou typu jen otru a večer sprcha bez tyčinek atd, je HT nejhorší na čištění, pak CB a pak kovové otevřené..

HT je lepší na noc, ale klec je větší než CB6s..

Bezpečnost - zatím jsem ho z každého PC z klece vyndal a zase nandal. Ale Pc zůstane na koulich, takže sundat nejde..

3

Díky moc za informaci. To mě docela překvapuje, HT vypadá takhle od oka skoro líp než to CB. Jedna otázka na upřesnění, hůř čistí znamená, dá víc práce, nebo prostě nejdo dobře vyčistit vůbec? Protože bezpečnější klec, za cenu toho, že půjde třetí den dolů na mytí, by pak byla o ničem smile

4

Tak vyčistíš všchno wink Já to prostě mám tak, že s sebo nenosím nic na čištění, ale večer to znamená jít do sprchy a ideálně sundat a umýt. Pokud bys používal ty vatové tyčinky atd, tak se to pár dní půjde.. Ale znamená to po každém WC pořádně očistit - tp platí pro všechny uzavřené PC.

Kovový (drátěný) prostě při sprchování normálně umeju a je to OK.

5

Ja hygienu na CB6000s řeším proudem vody.  Sundám sprchu a ze predu i ze zadu od kroužku pořádně proplachnu. Před obrizkou mě takhle moje Láska odemkla jednou za týdne a sama umyla,  teď po obřízce už vydržím i tři týdny a vše je ok.

6

Tak s obřízkou je hygiena snadnější to je jasné.. A CB se mi vždy mylo líp naž HT.

7

Moje Láska mne nechává zamčenýho v kovovým CB6000s víceméně skoro pořád. Kvůli hygieně mi sundavá pás tak dvakrát týdně, a při mytí asistuje. Obvykle to probíhá tak, že myji nejdříve já jí a pak ona mě... Krom těch dvou sundavacích dní si musím při hygieně vystačit se sprchou. Hodně sprchových hlavic má možnost regulace paprsku vody, stačí nastavit ten nejtenčí, masážní, proud a klícku i s ptáčkem uvnitř v pohodě vymeješ. Proti vyndání ptáčka mi pomáhají KSD http://www.cudnost.cz/prislusenstvi/ksd/ .

8

Ahojte, ještě je možnost (pro neobřezané) vzít injekční stříkačku (bez jehly samozřejmě :-)) špičkou pod žalud a pod tlakem propláchnout vodou.

9

Ano to je pravda, před obřízkou jsem to taky tak dělal, nosil jsem hlavně plastový CB6000s.