Re: Trocha vědy a psychologie
"Děkujeme", madam.cruel.
Obávám se, že po takové zdrcující kritice formulované z patra akademické úrovně se od Pavla již podobných počinů nedočkáme a to je škoda!
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
FORUM.CUDNOST.CZ » Pokec » Trocha vědy a psychologie
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
"Děkujeme", madam.cruel.
Obávám se, že po takové zdrcující kritice formulované z patra akademické úrovně se od Pavla již podobných počinů nedočkáme a to je škoda!
Rx: Ty máš nějaký problém s chápáním textu, nebo jsi to ani nečetl? Pokud se dívám správně, objevila se tu mnohem ostřejší kritika od DarthVadera. Opravila jsem ho, upozornila na pár drobností a explicitně napsala, že to není nijak zásadní a vzhledem k okolnostem to lze prominout. To je konstruktivní, nikoliv zdrcující kritika.
Převážná část příspěvku byly čistě mé poznámky k tématu a doplnění bodů, které dle mého názoru mají vliv na narůstající počet párů s dominantní partnerkou. Zakončené to bylo (stejně jako autorův příspěvek) zamyšlením nad vlivem odepírání orgasmu na prohlubující se submisivitu a můj osobní postoj k tomu.
„Zdrcující kritiku“ tam opravdu nevidím a naopak jsem zde jako jediná pořádně přispěla k tématu. Ostatní jen napsali, že s tím souhlasí (což je stejné jako zatleskat, ale mlčet a k tématu se nijak nevyjádřit).
Hodnocení DarthVaderovy kritiky jako "MNOHEM OSTŘEJŠÍ" považuji za subjektivní záležitost a osobně jsem to tak z jeho reakce rozhodně nevnímal. Jeho přínos pro zdejší diskuzi, byť je velmi často v opozici k zdejšímu mainstreamu, a za to mu dík, spočívá především ve schopnosti velice stručně, avšak o to výstižněji vyjádřit opačné stanovisko v němž se především orientuje na oponenturu k obsahu, což je pro pochopení relevantních výhrad naprosto zásadní a nikoliv, aby zde rozehrával slovní ekvilibristiku, kde řeší nedostatky ve formě kritizovaného sdělení, což pouze odvádí pozornost od podstatného a zavání to duševním exhibicionismem samozvaného kritika, což není nic jiného než samoúčelná onanie slov mající nás přimět padnout na kolena před autorem z akademické sféry.
P.S. K odkazům predikujícím nadcházející vývoj v oblasti partnerských vztahů mohu říct pouze, že mají velmi omezenou platnost a v případě popisu stávající situace v USA jsou naprosto scestná a kdo chce vědět a má odvahu odložit pokrytecké brýle politické korektnosti, chápe dobře, jak se věci mají a především mít se budou!! K tomuto stačí elementární znalosti z oblasti statistiky a sociologie - té skutečné. Nemám nyní na mysli současné neomarxistické sociální inženýrství, které Euroatlantickému regionu suverénně vládne.
Tak naposledy: Převážná většina mého příspěvku byla výhradně k tématu a rozvíjela původní příspěvek. Pak bys musel za slovní onanii považovat i ten původní příspěvek.
Pokud z těch přiložených odkazů vyvozuješ nějakou mou predikci, že z těchto oblastí se začne šířit do okolního světa matriarchát, pak bych opět hovořila o problému s chápáním psaného textu (ale tomu se u někoho, kdo používá označení jako „slovní onanie“, „slovní ekvilibristiku“ a podobné, ostatně nelze příliš divit). Psala jsem o tom, že matriarchát dříve existoval, dodnes v některých oblastech existuje, a je možné, že postupně se k němu společnost opět vrátí. Tvá náražka na islám je irelevantní, dokud bude existovat naše současná západní kultura, o které jsem já mluvila. Úvahy nad tím, jak dlouho její existence bude trvat, je mimo předmět nejen této diskuze, ale i celého diskuzního fóra.
Asi jsem se Tě dotkl, což mě nyní mrzí. Rozhodně to nebylo mým záměrem, jen jsem se chtěl zastat Pavla, který se vždy snaží o co nejpravdivější definici všeho, co zde popisuje, zatímco spousta dalších uživatelů zde vyjadřuje pouze své fantazie, které prezentují jako reálné zážitky.
Myslíš, že je mimo obsah tohoto fóra vskutku obecnější náhled nad demografickým vývojem v naší a dále ve "spřátelené" části světa? Osobně bych se tomu vůbec nebránil. Bohužel zde nejde pouze o musulmany, ale i o jiné entity, které zde raději nebudu popisovat, abych nebyl náhodou nařčen z něčeho nepatřičného
Rx: Nedotkl jsi se mě, ale jen mi tvá původní reakce přišla jako by sis přečetl jen první dva odstavce a to ještě každé druhé slovo přeskočil. Vnímala jsem to totiž, že autora naopak částečně bráním a k tématu ještě dál přispívám, ne naopak. Ale dobrá tedy, jsem ráda, že jsme si to vyjasnili a dál už toho nechme.
Ellen35: vidím lásko, že se ti to nějak zalíbilo, že to tak hájíš nebo,že by to bylo jen z důvodu, že jsem to psal já? Ty se tím hlavně něřiď, nic z toho u nás není pravda :-D
Rx,madam.cruel: rozrthejte si občanky :-D Jinak si myslím, že madam.cruel měla konstruktivní kritiku a v podstatě v rámci tohoto fora asi i souhlasí, pochopil-li jsem to správně. A to, že název a sloh je zavádějící jsem si také vědom, jen jsem nevěděl jak to nazvat a při psaní na mobilu jsem sloh neřešil.
Už toho nemusím mnoho dodávat. Příspěvky madam.cruely jsou věcně napsány a oproti mně ještě přidala další informace k tématu. Můžete a nemusíte s obsahem souhlasit. Klidně se vyjadřujte, pokud máte relevantní postřehy. Avšak pokud máte potřebu psát na základě osobní animozity, pocitu ohrožení vaší oblíbené činnosti a já nevím jakých ještě dalších osobních motivací, tak si to nechte pro sebe. Platí to pro příspěvky od kohokoliv. Kultivuje to diskuzi a neztrácíte čas svůj a ani těch, kdo to čtou.
A pokud někdo kritiku odmítá, tak se zároveň zbavuje možnosti dozvědět se, kde dělá chyby, poučit se z nich a rozvíjet se.
Ellen35:
Není zapotřebí, abych vypisoval, co je pravda a co špatně. Pavel sám to označil za slátaninu(…) Když to vezmu obrazně, tak nás zval na guláš podle receptu známých kuchařů, ale naservíroval čínskou polévku z pytlíku. Korunoval to tím, že si je toho vědom a hned se vzdával zodpovědnosti. Inu, i čínské polévky se najíš, ale kdyby Ti milion lidí odkývalo, že je to guláš, tak to bude pořád polévka. A ne moc kvalitní. A na pozvánce guláš byl.
Já jsem neudělal nic jiného, než že jsem mu naprosto bez sentimentu potvrdil, že opravdu neservíruje guláš. Kupodivu na to někteří stálí štamgasti reagovali stylem „Co má proti guláši? Co má proti mně?“ Ale já nic takového nevyjadřoval. Lepší jedna přímočará kritika, než tisíceré poplácání po ramenou bez upřímnosti.
Pokud jsi v pozici nováčka, tak je ve Tvém osobním zájmu dostávat správné informace. Na tom se pravděpodobně shodneme. Když postavíš špatné základy, tak Ti bude později na domě praskat omítka. I kdyby byla sebekrásnější. A když to budeš přehlížet, tak Ti jednoho dne může spadnout i kus baráku. A opravovat zpětně základy je poměrně problém.
Rekl bych ze to tady zbytecne moc hrotite. Kdybych mel pokracovat v metaforach tak si myslim ze nikdo tady na fotu neocekava spickovy gulas a celkem vseobecne se tady klabosi o cinskych polevkach a taky myslim ze o tomle takove forum je. Pokecat o vecech spise ze zkusenosti a dojmu. Kritika je fajn ale mela by se jednat obsahu a ne slohu. (Myslim ze to je jinak nebo mam jinou zkusenost) ted misto toho aby vlakno zilo svym pribehem v danem tematu ktery myslim si ze urazil pouze jednu osobu tak ten ktery by rad zjistil nebo se chtel zapojit do tematu bude cist spoustu nezajimavych kecu o tom jak by to bylo slohove spravne. A tak doporucuju nas polivkare nechat se babrat v rozmacenych nudlich a tem co vyzaduji odbornou literaturu procitat neco jineho nez fora s ptacky v klecich
ggeg: souhlasím, ale někdo zde potřebuje vařit a vyměňovat si recepty
Dart.... : asi jsi si spletl fórum, o vaření musíš někam jinam. Můj příspěvek je vlastní závěr prací několika kapacit, vlastní zamyšlení a vlastní zkušenosti. Pokud bych ti měl odpovědět ve stejném stylu jako ty, místo toho aby jsi tady ztrácel čas svými odpovědmi by jsi mohl napsal něco o vlastních zkušenostech nebo třeba co přímo není pravda. Ale ty zřejmě vůbec nemáš tušení jak to funguje a tak jen píšeš a přitom nevíš o čem a tak je z toho jen suchá rýže.
A NEDAJÍ SI ŘÍCT A NEDAJÍ!!!
Ale jinak díky k námětu na dnešní oběd, bude to všeho směs:
čínská polévka, gulášek se suchou rýží, ale musím přidat nějaký afrodiziaka, tohle je nudný menu, co zde kuchaříci vymysleli :-))
Co k tomu tady říct. Téma se dost zvrhlo díky vám kritikům. Pavel si dal práci něco sepsat, chtěl jsem k tomu i za sebe reagovat, ale už nemám chuť. Jestli někteří rejpalové tady chcete šířit atmosféru osobního napadání, tak mi nezbyde než administrátorsky proti vám zasáhnout. Uklidněte své vášně, nereagujte tam, kde se vyjádří někdo vám nesympatický a moc vám za to předem děkuji.
Nelíbí se mi, když tady někdo někoho soudí podle jeho profese, podle toho z jakého zařízení píše a dle svého uvážení mu to promíjí nebo nepromíjí. To je opravdu hodně trapné.
A nelíbí se mi, když tady uživatelé píšou příspěvky bez vlastní přidané hodnoty a dovedou jen házet špínu a poučovat ostatní o tom, co je špatně.
Cituji z pravidel fóra:
Bude nám tu všem fajn, když
- si odpustíme vulgarity, pohrdání, napadání a aroganci
- se budeme navzájem respektovat
Uživatelé porušující pravidla budou zablokováni nebo smazáni.
Chápu, že odpírání orgasmu, kterému tady holdujeme, může způsobovat podrážděnost. Ale doteď jsme ji tak nějak všichni zvládali, aniž by to bylo znát z atmosféry našeho fóra. Tak vám všem povoluji jeden orgasmus a věřím, že se ty vášně tady zase uklidní.
Jako alternativu podávat můj lék na trudomyslnost dvakrát za den.
„Nelíbí se mi, když tady někdo někoho soudí podle jeho profese, podle toho z jakého zařízení píše a dle svého uvážení mu to promíjí nebo nepromíjí. To je opravdu hodně trapné.“ – To nebylo souzení, ale obhajoba. Jak příspěvky od PavlaCBs, tak dřívější příspěvky pod nickem BIHOLKU (zde i na tom blogu, který psal) měly svou úroveň. Ty „chyby“ by nebyly omluvitelné u vědce, ale jsou omluvitelné zde a za daných okolností – a to jsem ostatně jasně zmínila. A abych to řekla ještě jasněji: Víc si cením lidí, kteří pracují manuálně a dělají to dobře než lidí, kteří tráví roky ve školách, ale výsledky za nimi nejsou vidět žádné. Urážet někoho kvůli profesi je poslední, co by mě napadlo.
Madam.cruel: děkuji za uznání a pochvalu ;-)
Měl jsem evidentně dát tomu příspěvku jemnější úvod, zapůsobilo to jako červený hadr a zanikl v tom obsah sdělení. Ale Darth Vader jedná na rovinu!
Dále to řešit nebudu.
Admine: Tohle je fórum. Nebo ne…?
Edit: Pavle, mimochodem, některé Tvoje příspěky bych také bez problému pochválil. Na Hvězdě smrti jsem četl Tvůj blog, který jsi pak smazal. Ale tahle odvrácená strana Síly není předmětem diskuze :D
Ano je to fórum. Nějaké další dotazy? Ty fakt nejsi normální, DarthVadere. Co takhle zkusit tady s námi vycházet po dobrém, když my po tobě nejdeme tak jako ty po nás tady?
cudnost.cz:
Ty, jako administrátor fóra, bys měl mít eminentní zájem na tom, aby tu probíhala kritika. Kupodivu ji odmítáš. Pak to není fórum. A to není žádné slovíčkaření. Je to v zájmu všech účastníků. Jak se máš dobrat relevantních informací na tohle téma, když tu nebude nikdo oponovat??? To by mě upřímně zajímalo. Jestli znáš takový způsob, tak mi ho řekni. Klidně Ti za tu informaci zaplatím.
Přečti si moje příspěvky znovu. Najdeš na nich něco nevhodného? U jednoho jsem mohl třeba zvolit jinou formu, ale obsah je relevantní. Pokud se to někomu nezdá, ať to věcně komentuje. Tak to má být. Také k tomu jedna výtka padla a byla na místě. Jde to i bez rozruchu. A však chápu, že se to Pavlovi nelíbilo, protože nikdo nechce slyšet, že se mu něco nepovedlo, ale všechno ostatní je tak akorát bouře ve sklenici vody, kterou nijak neživím.
Odkazuješ tu na pravidla a upozorňuješ na administrátorský zásah. Počítám, že to není mířeno na mě. Píšu slušně, nikoho neurážím – napsal jsem snad o někom něco, co se alespoň blíží zde oblíbené nálepce „rejpal“? Nebo něco osobního? Třeba, že někdo není normální? Zrovna tady to má jistý potenciál komičnosti. Nijak ho nevyužívám. A ani nikomu nic neoplácím. Také používám u osobních zájmen velké písmeno. Není to gramatická nutnost, ale považuje se to za vyjádření respektu.
Moje příspěvky jsou k tématu (ne, není to zdejší mainstream, avšak je to další pohled na téma) a ani v jednom nikoho nelakuji svými fantaziemi. Kdybych se sem rozhodl nějakou napsat, tak to bude povídka, nebo (snaha o) vtip.
Je na tom něco závadného?
Mám tu psát, že mě partnerka nenechala týden stříknout? Ale těchto informací je tu přeci dost a dost…
Také si nemyslím, že míra zkušeností dává člověku ten luxus přestat kriticky myslet. Vztah k BDSM nebo (ne)zkušenost nemá žádnou souvislost a ani výpovědní hodnotu k tomu, co jsem zatím napsal.
DarthVader: Ta pohrůžka „administrátorským zásahem“ se vztahovalo na nás dva. Na tebe kvůli tvému nicku a výhradně opozičnímu vystupování a na mě kvůli tomu, že jsem zde párkrát zpochybnila bezpečnost pásů cudnosti a někomu toužícímu po „libovolně dlouhém uzamčení“, ochotnému zaslat klíče poštou, dala instrukce, aby se zamkl a klíče hodil do kanálu, protože bude zamčený do konce života (když to chtěl libovolně dlouho, že...). Podle všeho pak z jiného svého účtu přispěchal s dotazem, zda to není moc přísné, celé téma bylo jakožto podezřelé smazáno a od té doby to mezi mnou a adminem je zřejmě trochu napjaté. Vlákno, kde vystupujeme oba, pak je asi obvzlášť nervy drásající, protože není zřejmé, zda se jedná o nějaký sofistikovaný nenávistný trolling, nebo vážně (a v nejlepším duchu) vedenou diskuzi.
Ty to asi nechapes vejdre. Nejde o ktitiku. Kritika je dobra ale k danemu temate a ne k danemu slohu. Celkove mas sklony upozornovat na gramatiku a sloh ktery tu vsichni zname ale protoze prizpevky pisem na mob. Tak je neresime. Taky jde o to ze nas to vsechny bavi a nemusime u toho stracet dny aby to melo vzhlet a slohovou uroven to je irelevantni.
Potrzeno secteno.. kritiku k tematu. Jde o to aby se to dalo precist ,pochopit a o dane veci diskutovat.
Tak uz se vykasli na obhajobu sve kritiky a pokud chces neco napsat tak to napis k tematu myslim ze ti budem vsichni vdecni :-)
Pane Bože! Vy jste už jako poslanci a hádáte se kvůli s prominutím hovadinám...
Chvilku tu nejsem a takové problémy... ;-) Prosím Vás, já mám češtinu také rád a pravopis si "hlídám", ale ještě mne zatím nenapadlo, abych někoho na nějakou pravopisnou nebo i slohovou chybu, nedej Bože za nevhodné poskládání slov ve větě kritizoval nebo napomínal. Beru to tak, že já to umím a někdo nemusí, tak jako já nebudu žádný IT technik a angličtinář. Prostě tu jde především o obsah, který mne může, ale také nemusí nadchnout a já buď k tomu něco na vysvětlenou přidám, pokud mám třeba jinou osobní zkušenost, nebo si třeba i trochu rejpnu do někoho koho už osobně znám a vím, že to "vezme". Jinak si to prostě nedovolím, nebo snad něco opatrně a pak raději přidám "nic ve zlém"...
Tak toho nějakého napadání kohokoliv nechte a zkuste tento server opět "vrátit" pohodovému přispívání a optimistickému duchu. Pokud někdo touží po rejpání, nebo potřebuje oponovat, poradit, pak se všichni obracejte na mne. A to vážně. Baví mne psychologie a rozebírání psychických problémů, tak že není problém i někomu pomoci. Jsem naprosto diskrétní, tudíž vše zůstává mezi mnou a dotyčným.
Díky za tuto vsuvku a děkuji za pohodu, která teď nastane. ;-)
madam.cruel:
Tuším, že to bylo na mě. Ale nechci admina z ničeho podezírat. Netipoval bych, že na Tebe. Vždyť patří k etiketě, že zde muži dámy poslouchají, ne? Tedy, alespoň se to tu občas píše:)
Ta vlákna jsem četl. Všichni tu zvesela prezentují samé výhody, ale že se s tím pojí i nevýhody, to bývá ticho po pěšině… Avšak tehdy jsem tu zmínku o kanálu bral také vážně… :D
qqeq:
Gramatiku jsem zmínil pouze v momentě, když jsem chtěl zdůraznit, že píši s respektem k ostatním. Jinde gramatiku nezmiňuji ani smykem. Je mi také podsouváno řešení slohu, formy a média, na kterém je to tvořeno… Najdeš nějaký můj příspěvek, kde to řeším? Omluv mě, zkoušel jsem je číst i vzhůru nohama, ale prostě to nemohu najít.
Také jsem prý pouze kritizoval. Ostatní, ať už měli jakékoliv pohnutky, tak pouze chválili. Podal jsem informaci, že to není dobré a odkázal autora tam, kde obsah bude odpovídat. Ano, už to je informace, která Ti může být užitečná. V dalším příspěvku jsem navázal radou, na co se mohl autor zaměřit. Což asi nikoho z reagujících nezajímá. Že jsem to udělal přímočaře? Ale jsme přeci dospělí...
Nejsem sprostý, nikoho nenálepkuji, vyjadřuji se k tématu. Tak to je přeci diskuze, ne?
rm71:
To záleží, co tady chceš/chcete mít. Má to být fórum, kde se sdílí zážitky, zkušenosti a člověk se dozví nějakou radu, nebo to má být pouze místo, kde se má člověk cítit dobře?
Ani bych tu nepsal tolik věcí, ale asi na to nejsou někteří zvyklí, tak to vysvětluji. Je tady tisíce příspěvků. V tom množství trochu opozice nemůže rozrušit ani toho, kdo odmítá slyšet cokoliv jiného.
Nemusíte mít obavy, nehodlám tu trávit většinu života. Obzvlášť, pokud to fórum chcete raději směřovat ke kamarádskému klubu, kde je radno říkat jenom to, co chcete slyšet. To je vaše věc. Není to nic proti ničemu. Jenom si pak nestěžujte na to, že tu třeba píše málo žen. Už tak malou subkulturu vymezíte ještě více.
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
FORUM.CUDNOST.CZ » Pokec » Trocha vědy a psychologie
FORUM.CUDNOST.CZ - diskusní fórum webů CUDNOST.CZ a CUDNOST.COM (SK) fungující na systému PunBB