1

Téma: Úprava Alcatrazu

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli jste už někdo upravoval kroužek na Alcatraz, případně obrušoval hrany klícky. S tím kroužkem mám problém, že se mi zařezává kůže do tý mezery, která je u pantu. Provizorně jsem zkusil tu díru zaplnit omotáním nafukovacího balonku a docela to pomohlo, akorát pořád to nebylo ono, navíc ten estetický dojem byl tragický. Máte tedy nějaké typy? pomohla by tepelně smrštitelná folie nebo něco takového?

2

Re: Úprava Alcatrazu

Sice nemam Alcatraz, al mam podobny problem uz par let. Zkousel jsem hodne veci, ale co mi zabralo vzdy a vydrzelo par mesicu takrka nonstop noseni, bylo:

Klasicka seda "nasa" paska s textilnim podkladem - ustrihnu cca 2cm siroky pruh a dlouhy 5cm, ten omotam kolem pantu. na to pak nasunu smrstitelnou trubicku pro elektro atd s vetsim prumerem, aby se to dalo nasunout a zatocit na krouzku. A pak uz jednoduse zahreju, prsty domacknu-dotahnu aby nebyly nikde zadne zkrabatele casti a hotovo. Ta paska zamezi prilisnemu pohybu, ktery by protrhl folii.

Mozna ne nejlepsi, ale ja s tim funguji uz dlouho smile Dokonce uz nerikam smrstovacka, ale ringovacka smile a jeste neco, neni to vubec videt, leda zespoda a to je nam jedno.

3

Já také nemám Alcatraz, ale Bon4 má podobně řešený kroužek. Mám na něm navlečenou plastovou hadičku, koupenou v OBI. Čirá, průměr 8mm, tloušťka stěny 1,5mm. Dal jsem jí do vařící vody aby změkla a šla navléknout. Tato úprava zvětší kroužek, zaoblí hraný, ukryje pant a zmenší průměr přesně na rozměr který mi vyhovuje, vydrží to několik měsíců než se mi rozeviranim hadička protrhla. investice cca 10,- Kč, práce na deset minut

4

Právě že ten alcatraz má ten pant docela velkej a vystouplej, tudíž hadička se navlíknout nedá jako na kroužek od BON4 hmm Hadička mě napadla jako první

5

Pokud nejde navlíknout hadička, zkoušels smršťovací bužírku? Používaj jí elektrikáři a teplem (něco přes 100 stupňů) se smršťuje na polovinu šířky, ale zůstává pružná. Normálně se to dělá nad zapalovačem. Najdeš ji ve všemožných barvách i tloušťkách, na kovový pás bych dával černou nebo šedou. Koupíš to ve speciálních elektrech jako je v Praze GES nebo GME, ale mívaj jí i třeba v OBI.

6

Já mám alcatraz teprve chvíli, kupoval jsem ho z druhý ruky, a je na něm navléknutá smrštitelná bužírka, a podle původního majitele, stačí navléknout bužírku a zahřát horkovzdušnou pistolí, mám vyzkoušeno a je to perfektní