1

Téma: Pozlacení/pokovení/výroba klíčů

Ahoj,
řešil někdo pokovení klíčů? Cílem je zlatá (nebo podobná barva).
Ptal jsem se dvou zlatníků a nezávisle mi řekli, že aniž by znali přesný materiál, tak přinejmenším pozlacení (ale i pokovení obecně) nedoporučují (vždy se skládá z několika vrstev podkladových materiálů tak, aby úprava vydržela - pokud kov neznají, je téměř jisté rychlé zničení) + problém s tenkou vrstvou pokovení i za předpokladu nárazového použití klíče (rychlé ošoupání).
Výrobu kopie klíče z odpovídajícího materiálu zamítli - nevím, jestli to je věc konkrétních zlatníků nebo běžná praxe (někdo snad klíč musí umět vyrobit?).
Nějaké zkušenosti/doporučení? Zkoušel třeba někdo pouhou sprejovou barvu? (Po jaké době případně bylo potřeba obnovení? Nešpiní oblečení/kůži při vystavení vodě/mýdlu?)

2

Re: Pozlacení/pokovení/výroba klíčů

Ahoj doporučuji chastity-shop.com máme od něj klíč kvalita úplná pecka.

3

Hlavně klíč se zámkem je opravdu jediný nejde odemknout běžným klíčem jako každý

4

Myslím že používají zámky burgwatcher. Jsou to americké zámky a vychází na devět stovek z dvěma klíči i dopravou. Bohužel se mi podařilo naučit i tyto zámky odemykat. Za mě jsou asi o 99% bezpečnější než ty klasické čínské ale i tak to jde.

5

dan54 napsal:

Ahoj doporučuji chastity-shop.com máme od něj klíč kvalita úplná pecka.

Můžu se zeptat na zkušenosti co se týká degradace v čase popř jaký materiál jste zvolili (rhodiované stříbro)? Zlatníci mi tvrdili, že šperk bude hodně trpět, protože "se oškrábe krycí vrstva" a pak to půjde rychle z kopce (proto nechtěli klíč ani zkoušet)
Jak dlouho případně trvala výroba + řešili jste vlastní vzor, nebo něco ze standardní nabídky?
Jedná se ve vašem případě o integrovaný nebo visací zámek?

6

No tak ty klíčky vypadají nádherně. Škoda, že jsem na to přišel až teď. To by byl dárek pod stromeček.

7

Ahoj klíč máme rok máme stříbrný srdce z nabídky degradace za tu dobu tam žádná není je pořád stejný jak přišel. Výroba trvala tuším něco kolem měsíce i s doručením.