Osobně si myslím, že nejlepší možností je mít jasně stanovený postih za využití klíče.
Hlavní podmínkou podle mne je, aby to byl skutečný trest. Tedy něco co doopravdy nechci. Ideálně tudíž něco nesexuálního, protože pokud je trestem padesát ran pádlem, možná je to něco čeho se děsím, ale něco ve mně to chce.
Současně si myslím, že tenhle trest by měl přijít vždycky - tedy ať už bylo sundání oprávněné nebo ne. To vede k motivaci nesundavat ji při prvním nepohodlí. Trest musí být dost silný, aby mě to skutečně motivovalo klícku nesundavat, ale zároveň realistický a musím být ochoten a hlavně schopen ho splnit, jinak je k ničemu.
Odstrašující příklad: Pokud bych si dal jako trest povinnost dát 100 000 Kč na charitu, tak to v praxi znamená, že pokud se mi začne dělat otok, budu nejdřív váhat (protože sto tisíc!!!), takže nechám ten otok pořádně zhoršit, pak si tu klícku stejně nakonec sundám - protože už mám zapálený otok a nakonec ty prachy stejně nikam nepošlu (a tím ani nedostanu trest), protože kde bych je pro všechno na světě vzal?
Můj návrh:
Osobně jsem o tom přemýšlel a napadlo mne, že bych svojí klíčnici za každé využití bezpečnostního klíče musel koupit dárek dle jejího výběru. -> Vysvětlím. Osobně nejsem žádný škrt, ale nesnáším vyhazovat peníze za něco, co nemá reálnou hodnotu. Rád dám tisícíkorunu za kvalitní boty, ve kterých se dobře chodí a nedeformují nohu. Nechápu ale, proč bych měl platit osm tisíc za boty, které jsou úplně stejné, jen je na nich nápis se třemi pruhy, velkou kočkou nebo kdo ví co ještě. -> Můj trest by tedy byl, že musím svou klíčnici (a současně samozřejmně partnerku) rozmazlit nějakým dražším, ale jinak v podstatě zbytečným dárkem. Drahými botami, značkovou kabelkou, luxusním parfémem,...
Je to něco, co rozhodně nechci, takže mě to reálně motivuje, ale současně jsem schopen tento trest splnit, aniž bych se z toho sesypal.
Pokud bylo klíčnicí rozhodnuto, že jsem bezpečnostní klíček použil odůvodněně - a tedy nezneužil, končí to dárkem. Pokud by ale rozhodla, že jsem se z daného důvodu neměl právo odemknout, pak může přijít ještě doplňující trest. Ten už může být klidně i erotického charakteru - povinnost dárku je dostatečně motivující. Tady by těch padesát pádlem bylo dobrou volbou.
*P.S. Nejsem žádnej lakomen škrt, co by partnerce řekl, ať si vezme starý tepláky po mně. Rád jí koupím pěkný kabát nebo třeba parfém. Jenom podle mne bohatě stačí parfém za nějakých 400, max. 500 Kč. Pět tisíc za jednnu lahvičku už je myslím fakt hloupé. To raději koupím lístky do divadla nebo vídend ve Vídni, které si reálně užijeme.