1

Téma: Cobra: druhá recenze po roce

Pánové,  přidávám druhou recenzi Cobry.
Před rokem jsem si pořídil první Cobru. S volbou velikosti jsem požádal o radu Vojtu, s tím, že mám průměrný penis. Poradil mi zvolit velikost raději menší, a to velikost 2.
Po ročních zkušenostech jsem usoudil, že dvojka je přeci jen příliš těsná, a pořídil jsem si Cobru velikosti 3.
Tady je porovnání zkušeností s oběma velikostmi.
Velikost 2. Je hodně těsná. Pobyt v ní je trochu mučení,  vhodný jako BDSM praktika. Zařezává se do žaludu i v klidovém stavu. Brání erekci. To může být plus i mínus, podle situace.
Klady: Je krásně lehký. Vejde se nenápadně pod oblečení a nepřekáží. Při pobytu na veřejnosti a při sportu je to lepší.
Zápory: Při močení stéká moč na šourek. Při práci sevření rozptyluje, obzvlášť v důležitých situacích. Při nočních erekcích jeho sevření bolí a budí. Téměř stále o něm vím. V případě trestného uzamčení to vše může být kladem.
Velikost 3. Padne dobře na penis v klidovém stavu. Hezky kopíruje jeho tvar. I tak po sejmutí zůstává mřížka krásně obtisknutá na žaludu.
Klady: Při močení nestéká moč na šourek,  protože ho klícka přesahuje, většinou. V klidu nesvírá,  dává o sobě méně vědět, méně rozptyluje. Při nošení bez úzkých kalhot je pohodlný, nebudí ze spánku. Při erekci méně svírá. Penis v něm lépe vypadá.
Zápory: Vyžaduje volné kalhoty. Těsnější oblečení napíná nebo v něm překáží. Je nápadnější, hůř se skrývá.
Závěr: Je dobré mít obě velikosti a používat je podle situace. Při dlouhodobém nošení je střídat během nutné hygieny.

2

Re: Cobra: druhá recenze po roce

Mám podobné zkušenosti. Za mne je to jednička.

3

Ahoj,
také mám od Vojty dvě Cobry č.2 a č.3. Potvrzuji, že č. 2 spíš pro BDSM praktiky, č.3 je velmi pohodlná a lehoučká. Za mě ta větší i lépe vypadá - vypadá jako penis. Sice uvězněný, ale přiznaný :-)

Bohužel se mi začala skřípat kůže mezi kroužek a klec. Při erekci se klec a kroužek malinko odálí pak se skřípne. Je to extrémně bolestivé, asi jako se skřípnout pinzetou :-(. Nevím, zda je to Cobrou jako takovou nebo špatnou velikostí. V klidu je mi č. 3 akorát na délku, ale šířku je tam stále dost místa. Pří erekci má penis, kam růst a páčí. Myslím, že kdyby byl vnitřek užší, tak by pták dřív narazil na obvod a nemohl dál nabývat a tlačit/páčit klec.

Přešel jsem tedy nedávno na kov.

A

4

Ahoj,
přidám se k recenzi Cobry od elje. Já jsem koupil od Vojty Cobru nyní v únoru, velikost 4 (resp. dostal jsem ji od mé paní k Valentýnu). Zvažoval jsem i velikost 5 (která již není o moc větší), nakonec paní rozhodla, že velikost 4 bude lepší a hezčí. Mám poměrně silné noční erekce, a i když umím nosit i malé klece (za klidu), tak s nimi nemám dobré zkušenosti a to právě při nočních erekcích. Penis při erekci menší provedení klece (velikost 1-3) v noci odtlačí od těla a vyskočí. U Cobry velikost 4 je celý penis za klidu uvnitř a nemá při potřebě zvětšení co odtlačovat ani kam vyskakovat. Klec ho drží, jak má. Takže v mém případě nejlepší volba. Navíc z Cobry 4 nejde za sucha penis skoro vyndat (asi byste se odřeli), protože jak je klec delší, tak to v ní už dost slušně drží vlastním třením. Tím to splňuje i podmínku uvěznění víc, než klec krátká, kde lze penis lehce vyndat i bez odemčení (z mé zkušenosti). Sice, jak všichni píšou, je to o hlavě, nebo v hlavě, jak si to kdo nastaví a vyndat se nesnaží (pokud nemá PA klec), ale já to cítím tak, že v delší kleci je více uvězněn, a vyndat bez navlhčení nebo namazání krémem nejde. Tím to má paní více pod kontrolou.
Co se týká materiálů Cobry, Vojta o tom již něco psal v jiném vlákně, že po letech zkoušení konečně našel ten nejlepší model, a mohu to jen potvrdit. Měl jsem od Vojty Cobru z února 2022, a již po 14 dnech nošení musela pryč. Byla cítit chemicky a buď jsem měl z ní alergickou reakci kůže, nebo odřeniny z velmi drsného provedení vnitřní části (jako smirkový papír), a nakonec to dopadlo tak, že mi ji má paní zakázala nosit. Dnes s novou klecí Cobra od Vojty, která je vyrobena jako odlitek, je velmi příjemná na dotek, žádné chemické výpary, drží pevně, nepraská, je zatím maximální spokojenost. Ten poslední model, co Vojta nabízí, určitě všem, kdo zvažují Cobru, doporučuji.
Co se týká kroužků, které jsou ke Cobře dodávány, tak jsem nakonec skončil u největší velikosti. Velikosti jsou 4, přičemž velikost kroužků 1 a 2 vůbec nechápu, že někdo může nasadit. To je jak prstýnek. Zkoušel jsem ze zvědavosti velikost 2 a měl jsem co dělat, abych ji pak sundal. Skončilo to poraněním kůže a otokem. Nedoporučuji. Pak jsem používal asi 5 dní velikost kroužku 3, ale v noci to byly při velké erekci muka, a i ze zdravotního pohledu mi to na dlouhodobé nošení nepřišlo dobré. Tak jsem nakonec skončil u největšího kroužku velikosti 4 (optimálně bych potřeboval kroužek někde mezi velikostí 3 a 4). Trochu jsem se bál, že největší kroužek nebude sedět za klidu tak dobře, jako velikost 3, že bude sklouzávat, ale opak je pravdou. Drží perfektně, nikam se to neposouvá, v noci je to snesitelné, jen asi hodinu spánku mezi 5-6h ráno to tedy už nepříjemné je, ale je to klec a dává o sobě najevo, což je v pořádku.
Takže jak všichni píšou i v jiných vláknech, že používají velikost klícek 2 nebo 3, vybírají při rozhodování spíš kratší verzi, tak já jsem nakonec skončil u těch delších provedení, protože mi to v nich prostě lépe drží. Každý to má jinak, to je jasné, ale tímto bych chtěl podpořit ty, kteří zvažují delší verze klecí, aby se toho nebáli. V kalhotách ani Cobra velikosti 4 poznat není. To by mi ji paní nedovolila nosit, kdyby to bylo znatelně vidět.
Dnes paní odešla do práce, opět s klíčky v kabelce, takže se mi plní sen.
Přeji i vám ostatním, abyste to měli také tak, a Cobru od Vojty za mě velmi doporučuji.
Alf

5

Díky Alf, za super zhodnocení, konečně nějaký příznivce větších klícek, asi se tím nechám inspirovat. Zrovna přemýšlím u Cobry mezi velikostí 3,4,5.

6

Já nakonec dokoupil i velikost 5 a v kombinaci s největším kroužkem to byla u mě po dobu minulého půl roku jasná volba. Vyhovovala mě ještě víc, jak velikost 4. Ale doporučuji mít obě dvě velikosti 4 i 5 a vyzkoušejte si sami, co vám osobně víc vyhovuje - každý jsme jiný. Jen se toho nebojte, nosí se to v pohodě. Ani velikost 5 ve volnějších kalhotách vidět není, i v riflích se to dá nosit. V kalhotách k obleku od Bandiho na ples nebo v plavkách byla ale Cobra 5 moc vidět. Takže v takovém případě to pak chce na ten večer nebo na tu událost něco menšího, proto mám v záloze i velikost 4, která je pro tyto případy již v pohodě.
V noci a pro dlouhodobé nošení mi víc vyhovovala velikost 5. Chce to ale mít v záloze víc kroužků, občas mi to prasklo v zámečku. Trvanlivost byla zhruba 1 kroužek / 2 měsíce.

Já mám třeba problém, že u velikosti 3 - která mi je v klidu volnější - tak se mi skřípala špička předkožky mezi klec a spodní prádlo. Bylo to dost nepříjemné, ač klec jinak velikostně asi OK. Tak jsem šel cestou menší klece. Ona pak ta menší klec je i více restriktivní a dává ti více najevo ten pocit "být uzamčen"

8

Asi objednám tu 4. Já to mám hlavně na rekreační nošení při mých hrátkách, než že bych byl zamčený celé dny.