Zdravím
Tahle diskuse je za mě velice podmětná a donutila mě k zamyšlení. Pojďme si to rozebrat po jednotlivých bodech.
a) Klícka je jen symbol dohody o cudnosti.
Souhlasím s Medvídkem, že to tak mnohými může být vnímáno. Ale podle mě hodně lidí vzrušuje právě ta představa, že někoho skutečně donutili nebo byli donuceni a tudíž pouhé slovo nemusí stačit. Je to takový sport. Soutěž jestli se dokážu uvolnit bez dovolení nebo ne či zda v tom svému subovi dokážete zabránit nebo ne. Za mě je to OK.
b) Každá ochrana jde prolomit.
Ano. Každou ochranu lze prolomt, je tu ale klíčové ale. Souhlasím s tím, že pokud někdo klícku skutečně nosit nechce, tak ji prostě nosit nebude. Jednak jsou tu nějaké zákony, jednak žádná aparatura, co by nešla sundat prostě neexistuje a upřímně si ji (ani jako technik) nedokážu představit. Povídky, kdy se někdo probudil po mejdanu a zjistil, že má klícku a tak se stává otrokm své klíčnice jsou pohádka. Reálně je to kus plechu, co se dá rozstříhnout kleštěma, nebo plastu, který se dá rozlámat. Ani PA piercing tu nepomůže a v nejhorším případě by dotyčný mohl zajet k hasičům nebo k doktorovi a ti už by si poradili na beton (ač by to byla jistě historka, co se bude vyprávět ještě za hodně let u piva).
c) Zajistit si absolutní kontrolu nad subovími orgasmy tedy reálně nejde?
Tady už jsem na vážkách. Asi se shodneme, že klícka, která vám nemá způsobit neprokrvení nebo opravdu vážné otlaky prostě půjde stáhnout bez odemčení vždy. Stačí jen trocha maziva, někdy ani to ne. Jsem si ale téměř jistý, že obléknout si ji zpět už bez odemčení nelze (zde ocením názory zkušenějších). Mě osobně se stalo mnohokrát, že mi klícka sjela, ale nasadit si ji, to bývá boj, i když je odemčená. Třeba cobra, která díky povrchové úpravě špatně klouže je tím za mě pověstná (byť je to hned po za mčení její přednost) (a to mám velikost tři, která je mi zbytečně velká).
Shrnutí
Můj názor je, že není možné zabránit tomu, aby si sub klícku sundal, pokud opravdu chce. Konec konců, pokud má pár jen trochu rozum, tak u sebe zamčený nosí bezpečnostní klíč. Tajemství je v tom, že musí být zabráněno tomu, aby bylo možné klícku odemknout bez toho, aby to šlo poznat. Pokud tedy sub klícku sundá nebo mu sjede, už ji nenandá bez toho, aby o tom paní (nebo pán) věděla.