Asi je třeba si přiznat, že ti šťastlivci, kteří mají svoji Paní nebo zkrátka jakéhokoliv živého klíčníka, tuto aplikaci moc neocení. Je určena především pro nás osamělé zamknuté, kteří "tak trochu" předají kontrolu nad svým uzamknutím buďto technologiím nebo někomu online třeba na druhém konci světa. S reálným předáním klíčů a kontroly někomu blízkému se to nejspíš nedá srovnat. I když...
Pro mě osobně je Chaster v tuto chvíli jediná možnost, jak předat do jisté míry kontrolu nad délkou uzamčení.
A zážitky? Docela dobré. Samozřejmě ze začátku se objevovali jedinci (hlavně zahraniční), co sice převzali uzamknutí, ale pak se odmlčeli nebo prodloužili dobu na nesmysl. Ale pokud dobře vybírám, před předáním si po chatu ujasníme svoje plány, tak to funguje. Nejlépe se samozřejmě domlouvá s někým z Česka.
A jedna kuriozita - jednou se mi stalo, že přišel čas odemknutí. Pro uschování klíčů používám celkem robustní uzamykatelný boxík s čtyřmístným kódem, co se používá na vchodových dveřích (třeba pro Airbnb nebo Booking). Ten nejspíš nejde jinak bez kódu otevřít než násilím.
A asi je třeba dodat, že už nějakou dobu si nerozumně nenechávám bezpečnostní klíč pro případ nouze, protože zamykat se s pocitem, že se můžu kdykoli odemknout, to není ono. V případě opravdu velké nouze bych musel boxík rozbít, ale i to by bolelo, protože není zrovna levný.
Používám klícku HT5, který se bez klíče nedá otevřít a zničení klece asi taky není úplně snadné. A zamčenou klícku nejmenší velikosti úplně sundat přes koule by mi šlo asi jen s velkou bolestí.
Zadal jsem vyfocený kód z appky a nic, box nešel otevřít.
Zachoval jsem klid a vyzkoušel různé sousední kombinace. Bohužel bez úspěchu.
Tak co teď? Měl jsem na výběr buď použít na box flexu nebo zkoušet jednu kombinaci po druhé.
No nebudu to protahovat - bylo mi líto box zničit, tak jsem zkoušel postupně kombinace. Protože jsem měl tou dobou poměrně dost práce, mohl jsem se tomu denně věnovat jen po omezenou dobu. Výsledkem bylo neplánovaných 6 dní navíc, až jsem došel ke kombinaci začínající osmičkou. Kód jsem prostě do boxíku neuložil správně.
Na druhou stranu - v tu chvíli jsem nad délkou uzamknutí opravdu ztratil do jisté míry kontrolu, což je pocit k nezaplacení. Vy šťastlivci mi to jistě potvrdíte