Téma: Ja a korzet
Viem, že sa tu na fóre sem tam spomenie korzet.
Tak sa s vami podelím o moje reálne skúsenosti s dlhodobým nosením korzetu.
Nebudem sa nejak rozpisovať o tom, že prečo som s tým začal, ale bolo to po zdravotných problémoch, nežiadúce účinky tabletiek a bolesti chrbta.. Ale korzet ma vždy lákal, tak som sa k nemu cez toto nakoniec dopracoval.
Na začiatok, treba povedať že dámsky korzet na mužské telo jednoducho nepasuje a budete z neho sklamaný. Vo svete sa nájde pár korzetérií, ktoré robia konfekčné "Mužské korzety". Ale tie sa mi nepáčia. Ďalšia možnosť je korzet na mieru, ale to to je trocha iná cenová kategória.
A potom je tu v podstate jediná firma v USA, ktorá robí konfekčné mužské korzety na dámsky štýl. Aj keď v minulosti myslím bolo obdobie, keď aj muži nosili takéto korzety. Dúfam, že nebude vadiť, keď spomeniem jej meno. Mystic city corsets. Ja mám konkrétne MCC58 28″, posielajú cez Fedex a dodanie trvalo nejaké 4 dni. Už som kupoval druhý a nikto nechcel odo mňa clo. Ale už sa mi stalo, že fedex si spomenul na clo po roku.. Jo korzety pre mužov majú označenie "Reverse triangle".
Reverse tiangle robí ešte Timeless Trends, ale ten je skôr kompromis medzi pánskym a dámskym. Na bokoch mi je veľký a na hrudníku malý a sú drahší.
Začiatky v korzete.
Korzet a vaše telo si musia na seba zvyknúť. To sa volá Seasoning, samozrejme neverím, že niekto odolá tomu aby ho hneď na prvý šup zatiahol na maximum, ale potom keď zistíte že neviete dýchať treba korzet zatiahnuť iba minimálne a postupne deň po dni doťahovať. A treba počúvať svoje telo, ak mi je niečo nepríjemné, korzet povolím, alebo ho dám dole a skúsim za nejakú tú hodinku. A verte tomu, že nepríjemné to na začiatku bude. Z jedálničku treba vypustiť fazuľu a v podstate všetko čo nadúva. Našťastie si črevá postupne zvyknú na korzet a plyn začne odchádzať aj s dotiahnutým korzetom. ![]()
Ďaľšia dôležitá vec je, že pod korzet si treba vždy niečo obliecť. Korzet by sa nemal prať a človek sa potí, no a vnútorné švy korzetu by vám mohli urobiť odreniny. Ideálne je niečo bezšvové, alebo inak budete mať na koži vylisované čiarky od švov. Mne sa najviac osvedčilo dámske bezšvové tielko z tesca. Ideálne veľkosť S, aby sa nič nekrčilo.
S tým sa spája bonus cca. prvého mesiaca. Kým si koža zvykne na korzet, svrbí. Takže to chce nejaký hydratačný krém.
V podstate všetko o korzetoch nájdete tu:https://lucycorsetry.com/blog/
Aktuálne nosím korzet tak 22/6 a v nedeľu cez deň si dávam pauzu. Pôvodne som ho nosil iba cez deň, ale raz keď som bol unavený som v ňom zaspal a ráno som sa zobudil dokonale vyspaný a to sa mi už pár rokov nestalo. Chrápem a asi mávam spánkové apnoe. Potom som začal čítať ten blog a zistil som, že nie som sám komu to pomohlo.. Takže teraz v korzete aj spávam.. A oproti začiatkom v ňom už dokážem robiť naozaj všetko.
Na verejnosti ho nosím pod oblečením, aj keď v práci už všetci vedia, že nosím korzet. No a tu je môj obľúbený domáci outfit.. (Úplne zatvorený MCC58 28″)
http://server.arsi.sk/k1.png