1

Téma: Klec na dovolené

Zdravím. Letím za dva týdny na dovolenou, a chci si s sebou vzít klec. Mám plastovou cobru.  Mám ale pár dotazů:
1.  Klec+ledadlo=? Měli jste někdy problém na bezpečtnostní kontrole?
2. Je lepší dat klec do odbaveného zavazadla nebo do příručního? Přemýšlím že ji dám do odbaveného, přecejen není tolik kontrolován jak příručák. Let má kolem 10-12 hodin, takže nasadím až v destinaci. 
3. Plánuji si nasazovat klec na noc a na večer. Přes den do plavek ne. Kam si ale mám ty klíče na noc schovat, aby mě to nelákalo se odemčít? Ikdyž si to dám do pokojového trezoru, tak k ním mám stále přístup. Mám trezorek s číselnou kombinací, ale ten se mi tahat nechce.
Letíme celkem 3, resort má asi 100 vilek vždy o 4 pokojích, já budu mít pokoj sám, další pokoj budou mít spolucestující a zbytek free. Vila má krom hotelového i svůj bazén.
Předem díky za odpovědi
Ps.: plánuji si v budoucnu kupovat klec Prisontrainer, tak pokud někdo máte zkušenosti tak mi prosím napište.

2

Re: Klec na dovolené

Budeš procházet na letišti přes detektor kovů. Měl jsem na krku řetízek (s prstýnkem, psí známkou a malým stromem života), v hlavě mám titanový/ nerez šrouby a nepípalo to. Pásek jsem si musel sundat. Doporučuji vyměnit kovový zámek za plastový jednorázový. Pokud má integrovanou vložku, tak klec hodit do zavazadla. A nebo vložku nahradit třeba plastovou stahovací páskou ????

3

Asi takhle - záleží kam letíš. Pokud to bude USA/Izrael/Australie/... => země se silnou (až násilnou) kontrolou, tak sundat. Alespoň za mě ... tam tě to může stát hodiny vysvětlování jakmile spadneš do kolonky "podezřelý" + stejné podmínky pro další vstupy do země... Tam mi to za risk nestojí.
Pokud to je "normální" destinace, tak plastová klec s integrovaným zámkem není problém ... tedy, lépe řečeno do nedávna nebyla. Poslední roky se i na menších letištích zavádí 3D scannery. Tam se jim i plastová klec 'hezky' ukáže (osobní zkušenost z Prahy - tam jsou využívané pro namátkovou kontrolu každého n-tého). Pokud si to troufneš umluvit a security nebude idiot, tak s tím projdeš, max se ti budou smát/vytřeští oči. 3D scannery raději procházím s plastovým jednorázovým zámkem, 'tupé' detektory kovu i s integrovaným kovovým.

Jen pro zajímavost - stejně jde o nastavení citlivosti. Třeba na památky v Paříži byl taky rámový detektor a prošel jsem bez pípnutí i s celokovovou klecí (ale ano, tam mi sakra zatrnulo, když jsme frontou k neplánovanému detektoru došli)

4

Po Evropě v pohodě i s kovovou klecí, maximálně tě vezmou na osobní prohlídku ale nikdo to neřeší.
Jak píše sag, do některých zemí je ale lepší neprovokovat