1

Téma: klietka s kateterom

Zdravim všetkych zamykačov poradi mi niekto či je vhodne nosiť klietku s uretalnou trubičkou pravidelne respektive nonstop? mate niekto taku klietku a vedeli by ste mi odporúčiť aku kupiť? v cobre2 mam trošku problem s močenim chcel by som skusiť niečo s kateterom. Ďakujem

2

Re: klietka s kateterom

Nemyslím si, že je to dobrý nápad.
a) trubička dle mých zkušeností močení moc neusnadní, ne-li vůbec
b) mít katetr dlouhodobě je o zánětu močové trubice, trochu se to odře a už to jede
Klícku s trubičkou používáme u nás doma s Paní jen na krátkodobé hraní, na večer a pak šup do něčeho pohodlnějšího.
Za mne Cobra je velmi dobrá klícka.
Že čurám v sedě a pak si to musím vše otřít jako holka, na to už jsem si zvykl.

3

Je tu toho popísané dosť ohľadne katetru. Osobne by som do toho nešiel, keďže s vysokou pravdepodobnosťou spôsobí odreniny (riziko zápalu) a neodvedie 100% moču cez trubicu, ale aj okolo nej.

4

Já často nosím klícky i s Foley katetrem(s balonkem), který je  uzavíraný zátkou.  Moč vypouštím několikrát za den úplně bez problémů a čistě po vyjmutí zátky. Ale napřed doporučuji vyzkoušet cévkováni bez klícky, návodů je na webu spousta, ale je hodně individuální, jak to komu vyhovuje. Riziko infekce pochopitelně  existuje, pokud se nedodrží sterilní postup zavedení cévky.

5

Ahoj, nosil jsem klícku s trubičkou kvůli pohodlnému močení, časem jsem se naučil močit v sedě a dělat hygienu, a nosit obyčejnou klícku. Chybí mi ale ten pocit v močové trubici, proto teď nosím klícku v kombinaci s permanentním katetrem s balónkem a plně to uspokojuje potřeby jak moje tak mé partnerky