Tohle vlákno snad trochu vychladlo, ale stejně přidám něco z mé zkušenosti. Třeba je téma stále živé a podle mne v tom skutečném životě opravdu je. 
Asi před měsícem jsme s přítelkyní ukončili vztah. Roční známost se přes nespočet pokusů, nalést společnou řeč, nakonec naprosto rozpadla. Přítelkyně je typ ženy která se přes nějaké útrpné životní zkušenosti vytvarovala do jakési nezlomné podoby. Ovšem to je jen povrch té malé zlomené holky. V této podobě pak prochází životem, navenek naprosto jistá že všechny jeho zkoušky zvládne. Bohužel, sblížit se s někým kdo v sobě nosí dávné křivdy a v jakoukoli životní chvíli potřebuje cítit jistotu své vlastní síly, není snadné. Ta ona ženská síla je v ní stále pokoušena jakoukoli životní prohrou, z ní dělá člověka neschopného empatie. Já v ní ale viděl tu její opravdovou ženskou sílu a obrovskou snahu ten životní úděl zvládnout. To ona mě inspirovala abych na sobě začal pracovat. Proto jsem také zde.
Bohužel, jak v předchozích příspěvcích píše "Marlene", vedle ní jsem si připadal spíše slabý a stále doufal že se její přístup ke mě změní a že budu potom s ní šťastnější. Cítil jsem že si tu její "nenávist" k mužům nezasloužím a čekal jsem na chvíli kdy pochopí že se jí snažím podporovat a bude mít ve mě konečně nějakou důvěru. Příliš jsem se však soustředil na sebe a svou lásku nakonec projevoval výtkami.
Myslím že mnoho mužů hledají klíčnici pro splnění prioritní mužské snahy pokoušet hranice své touhy. Toužit víc, dosáhnou většího uspokojení. Pro mne je to ale více než jen hra. Já chtěl aby byla mojí klíčnicí v životě, proto abych ji mohl víc milovat a konečně se ukřivděně nestarat jen o své blaho. Snad bych byl i já silnější a šťastnější, kybych viděl jak díky mému odepření vlastních tužeb skvétá. Možná by zmizeli ony rozpory, v nichž jsem nedokázal zvládnout její "chyby" a hádal se a dožadoval.
Myslím že mnoho žen jsou takovými "klíčnicemi" v životě a chtějí po svém partnerovi podporu. Dnes lituji že jsem ji tuto možnost skutečného uzamčení nikdy nenabídl. Chtěl jsem na sobě pracovat sám, ale teď vím že bez té ženské síly a motivace to prostě nejde. Příliš jsem váhal a teď je to pryč.
Pánové, klíčnic je tam venku v tom obyčejné světě spousta. Možná si nepřipadají jako dominy a bude pro vás těžké jim pás cudnosti představit, ale potřebují naši podporu a lásku. Žen, které jsou nejisté a kterým někdo ublížil je opravdu hodně, buďme trpěliví a odvážní. Nechme si od těch "slabých" žen pomoci v naší sobeckosti. :-)