1

Téma: čínské zámky

Nejčastěji nosím na přání přítelkyně a mé potěšení kovový CB6000s (někdy stejný plastový nebo silikonový) a jako zámky používám ty obyčejné  původem patrně z Číny. Už se nám dvakrát stalo, že se zámeček zaseknul a nešel žádným způsobem otevřít. Vypadalo to pokaždé na prasklou otočnou vložku. Při čínské kvalitě a ceně zámku se nebylo čemu divit, takže jsme pak měli naše hrátky docela zpestřené. Doma se dal zámek rozlomit dvěma velkými kleštěmi, když pilkou to prakticky nejde udržet v ruce na přeříznutí, podruhé se to stalo na dovolené, musel jsem vydržet v PC až do konce dva týdny, k místnímu kováři se mi nechtělo, ale mělo to jiný půvab.

2

Re: čínské zámky

Ahoj,mám uzamykatelný nerezový obojek. Také si kladu otázku co bych dělal kdyby se zámek zasekl.

3

Já už jsem to tu kdysi někde psal, že ta čínská varianta zrezla hned po prvním koupání. Kupte si malý Albus, ten je kvalitní.

4

Mě se vždycky zámeček rozsypal tak, že šel otevřít rukou, nebo ani nešel zavřít..

5

davidt: Hledal jsem a našel jsem zámky ABUS, bohužel výrobce na webu nezveřejňuje příliš podrobné informace. Mohl byste prosím napsat který typ zámku máte, případně kde jste jej kupoval (pokud to bylo on-line). Díky.

6

No kéž by se mi to stalo.. mi se ten čínský zámek dodaný k PC opačně pokazil.. nejde zamknout, resp jde, ale stačí silnější tah a je otevřený hmm

7

theo: Nevím odkud jste, ale určitě máte v okolí nějaké železářství a zašel bych tam se poptat na ty zámky a vybrat si wink

8

theo: Je to tak, značka je Abus, omlouvám se. Koupil si jich několik v Bauhausu. Existuji velmi malé, ale ne vždy je mají, v mém případě to chtělo několik návštěv. Abus je velmi rozšířená značka, mají je skoro všude.