Doplnění zkušeností a další úprava
Jak jsem před časem, trochu delším, psal, že mi zadní lanko udělalo "vlka", tak i po jeho odehnání se v teple tato potíž začala objevovat častěji i přes důslednou hygienu a vše, co se dalo udělat proti usazení smečky.
Tedy jsem si udělal nová lanka, tentokrát dvě, která nejdou středem, ale vedou mírně šikmo k bedernímu pásu. Tím se otevřel prostor pro dokonalé bezproblémové vykonávání velké potřeby (a případný přístup k výfukovému systému :-) ). Na bederním pásu jsou lanka cca 25 cm od sebe, vedou sice přes hýžďový sval, ale kupodivu to není nic nepříjemného.
Bohužel, lanka se v místě spojení s očkem začala po čase třepit a zapíchnutá nitka z lanka není pocitově nic moc. Stejně se chovají i originální lanka, což jsem také zjistil.
Takže co s tím? Zrak mi padl na tenký kroucený řetízek se svařovanými oky. A nápad byl hned na místě. Podle délky lanek, která jsem měl už dříve jsem odstřihl řetízek (dvojnásobná délka, než původní lanka). Celý řetízek jsem dal do silikonové smršťovačky (už dříve jsem o ní psal). Pak jsem jej přehnul napůl a střed přinýtoval k prostřednímu otvoru tuby. A do otvorů po předchozích lankách v bederní části jsem přinýtoval konce řetízku.
A JE TO! Pat a Mat zase něco spáchali, ale kupodivu, ono to funguje! :-) řetízek je pohyblivý, nikde netlačí, tvaruje se podle těla a díky tomu, že je svařovaný, očka nepovolují. Smršťovačka zamezí skřípnutí kůže, nebo případného chlupu.
Navíc se s tubou vzhledem k dvojitému stranovému napětí nedá hýbat ani do stran - tedy skoro, přeci jen nějaká vůle tam být musí, nejedná se o mučící nástroj, ale o funkční ozdobu pro každodenní a dlouhodobé nošení, že? :-)
A pro zvídavé: proč jsem nepoužil dva řetízky z krajních otvorů tuby? Nu, důvod je jednoduchý, krajní otvory jsou blíže ke kůži v rozkroku a z vlastní zkušenosti mohu říci, že to trochu může "drhnout" a po čase se může kůže porušit a pak by vše muselo dolů, což si nikdo nepřeje :-). Takže asi tak pro zvídavé.