Téma: Dominantnazena: Obnova D/s vzťahu

Ahojte. Idem si sem pre radu... Dlhé roky sme žili v šťastnom 24/7 D/s vzťahu (samozrejme s prítomnosťou zamykania do PS). Potom prišli problémy, asi aj stereotyp a naše DS fungovanie vyšumelo. Je to už pár mesiacov čo žijeme ako kamaráti, resp. vanilkovo. A mne to (pochopiteľne) nevyhovuje, len neviem ako to vhodne obnoviť. Ja ako D. by som očakávala snahu a iniciatívu najmä z jeho strany o môj záujem znova sa mu poriadne ako D. venovať. Alebo to vnímam zle?
Otázka na Dominantné dámy - ako by ste sa postavili k takejto situácii?
Otázka na submisívnych mužov - čo by ste prijali vy aby v takejto situácii D. žena spravila?
Nejaké tipy? Rady?

2

Re: Dominantnazena: Obnova D/s vzťahu

Snad nevadí, že odpovím jako ne-sub muž. Z toho, co píšete (tudíž bez většího kontextu) mi přijde kámen úrazu v přístupu "Ja ako D. by som očakávala snahu a iniciatívu najmä z jeho strany...". Co když on, jako sub, očekával snahu a iniciativu zase od vás? A pak to vlastně skončilo v začarovaném kruhu, kdy ani jeden neudělá první krok.  Nejlepší řešení každého problému je podle mě jasná komunikace. Zkuste si prostě promluvit. Před lety si mi podobným způsobem také rozpadl D/s vztah a definitivní tečkou byl právě nedostatek komunikace a vytváření si domněnek co by kdo z nás měl, a které samozřejmě byly úplně liché.

3

Re: Dominantnazena: Obnova D/s vzťahu

Dobrý den přeji
podpořím rarika - otevřeně se o tom pobavit.
Ani to nemusí být jednoduché, ale říct si, co vyhovuje, co nevyhovuje, vyjádřit svoje přání.
Být připraven i na nepříjemné odpovědi.
Neobviňovat, ale používat "motivační" způsob sdělení pravdy. Něco typu: Když Ty děláš xxx, tak já cítím yyy. Moc mi chybí, jak jsi dělal/jak jsme dělali zzz, to mne vždy přivedlo k vrcholu...

Využil bych toho, že jste Dom a poručil bych subíkovi ať na pátek zajistí dobrou restauraci, kde to proberete
nebo připraví doma romantickou večeři při svíčkách.
Naznačit mu téma hovoru? Na to nemám jednoznačný názor. Budu se muset zeptat svoji Paní.

A držím palce

4

Re: Dominantnazena: Obnova D/s vzťahu

My sme niečo obdobné zažili asi pred rokom. Napätie začalo upadať, už sme boli krátko pred skončením so zamykaním. Rutinný život nás zahltil a presne ako píšeš, začal som si hovoriť, že to nemá zmysel, že Lady to nechce, atď. Bol som ako sub pasívny a myslel som len na seba. Potom som si nejako uvedomil, že všetko na tejto zemi sa rozpadne, keď sa o to nestaráme. Domy, autá, cesty, proste všetko. Ak niečo chceme mať pekné a funkčné musíme sa o to starať. Tak som začal upratovať byt, variť, prať, pripravovať raňajky, chodiť na nákupy a na všetko odpovedať "áno" namiesto "och zase, mne sa nechce". No a postupne sa to Lady začalo páčiť a znovu sme sa vrátili do starých dobrých koľají. Ako píšu chlapci až následne sme sa porozprávali a ja som Lady sľúbil, že sa budem veľmi snažiť a nebudem na ňu ani tlačiť, ani jej nič vnucovať. A ono to prišlo samo. Iniciatíva určite musí prísť a myslím si, že je jedno z ktorej strany. Ak sa milujete, ten druhý sa vždy pridá. Áno iniciatíva je ťažká vec, ale výsledok stojí za to )))

5

Re: Dominantnazena: Obnova D/s vzťahu

Vážená Paní. Chápu Vás a musím dát za pravdu i ostatním. Klíč je v komunikaci. U nás je problém, že nejsem od povahy sub, ale miluji, když si mne Paní podmaní a suba ze mne dělá. A na to potřebuji být nadržený a frustrovaný. Za mne bych Vám doporučil, mu dnes dát na postel klícku a vyžádat si zamčení. A na pátek si domluvit tu romantickou večeři. Do pátku už by mohl být nadržený a Vy se stanete zase jeho Bohyní. Pak bych teprve probral vše, co od vašeho vztahu oba očekáváte. Věřím, že vás ještě ten večer vylíže, jak už dlouho ne. Kdyby já šel na večeři nezamčený, tak bych se ničem podobným bavit nechtěl, Asi bych i přišel na poslední chvíli atd. Nadržený jsme upnutý na Bohyni s klíčkem.

6

Re: Dominantnazena: Obnova D/s vzťahu

Vďaka za názory smile Tak nejak som tušila, že to bez komunikácie nepôjde. Také jednoduché - porozprávať sa, a pritom v niektorých situáciách také zložité.
Ja som čakala na nejaký impulz od neho. Lebo takto mi to príde ako keby mu vlastne vyhovovalo... že si môže robiť čo sa mu zachce. A ako žena by som prijala iniciatívu z jeho strany, ktorú by som potom rada prebrala ja.. Len ten prvý krok... Ale je pravda, že do hlavy mu nevidím. Aj preto som sem napísala - nabrať trochu nadhľadu na to celé.

7

Re: Dominantnazena: Obnova D/s vzťahu

"Očekávání je ten největší hřích a zklamání pak tím trestem".

V prvé řadě si budete muset o tom promluvit a pokládal bych si otázky, PROČ ten vztah ochladl. Věřím tomu, že najdete oba odpovědi a klíč, jak z toho ven.

8

Re: Dominantnazena: Obnova D/s vzťahu

Welena - veľmi pekný citát, taký na zamyslenie, a hlavne pravdivý

9

Re: Dominantnazena: Obnova D/s vzťahu

Mně zde chybí jedna naprosto zásadní informace, kdo na počátku ve vašem vztahu inicioval nastavením D/s vztahu, Vy jako jeho Paní, nebo on jako subka ? Jinými slovy, je partner od přírody implicitně nastaven ve vztahu k Ženě jako sub, nebo jste tento životní styl iniciovala Vy a on se jen podřídil, aby Vám vyhověl ?

10

Re: Dominantnazena: Obnova D/s vzťahu

Vidíte, to je hodně zajímavé.
V podobné situaci (jsem sub), naopak očekávám vedení od ženy. Moje role není ze spodu iniciovat, aby ona něco dělala.
A jsme zpět u těch očekávání.
Držím palce, ať to zvládnete.