Postupně jsem se zapojil do komunity kolem chaster.app, kde jsem si vytvořil několik krátkodobých samozamykacích sezení a časem začal oslovovat online klíčnice. Moje predstavy o nepřeberném množství nadržených domin vzaly ovšem rychle za své. Došlo, mi, že budu muset udělat několik kompromisů. Seznámil jsem se s několika muži-klíčníky a postupně akceptoval situaci, že bude můj zamčený penis kontrolovat chlap. Co mě na hledání klíčníka zaujalo, bylo velice časté odmítání zamknout někoho, kdo je ženatý. Možná jsem měl jen smůlu, ale psal jsem si ohdadem se třiceti lidmi (findom ženy, které mě oslovily, nepočítám) a odhadem polovina odmítla být klíčníkem ženáčovi. Přičítám to tomu, že v držení klíče hledali nějaký sexuální podtext, který se mně podařilo v mých myšlenkách odfiltrovat, hledal jsem jen společníka, který mi bude radit a směrovat mě.
První zážitek s on-line klíčníkem byl pro mne hrůzostrašný. Zpočátku se můj protějšek projevoval jako rozumný člověk, na rovinu jsem mu řekl o mé rodinné situaci, zkušenostech a libůstkách a on souhlasil. Jakmile však došlo k mému uzamčení a prožil jsem zamčenou noc, začal vymýšlet tresty a úkoly, o kterých jsem mu jasně řekl, že jsou pro mě přes čáru a nesmyslně prodlužoval čas uzamčení. Jednou z podmínek mého zamčení bylo odemykání pro potřeby sexu s mou ženou, proto jsem měl (naštěstí) stálý přístup ke klíči. Zamykání osobně považuji víceméně za hru, a pokud si předem dohodneme pravidla a jedna strana je poruší, hra pro mě končí. První pokus o on-line držení klíčů tedy u mě dopadl neslavně. Druhý den jsem se odemkl a zrušil uzamčení na chasteru. Pozitivní na tom byla první zkušenost s uzamčením přes noc. Naspal jsem tehdy kvůli erekcím asi 2 hodiny přerušovaně a druhý den v práci jsem byl úplně vyřízený. Na další hratky s cudností mě úplně přešla chuť. Aspoň na nějaký čas.
Měsíc po hrůzném zážitku s nočním uzamčením jsem nemohl své klícky ani vidět. Postupně však čas špatné vzpomínky otupil a ve mně se zase začala probouzet touha po zamykání. Tentokrát jsem začínal uzamčením na celé odpoledne a postupně se propracoval k několika zamčením od rána do večera. Opět jsem začal komunikovat s klíčníky na discordu chasteru, pořídil jsem si další klec, tentokrát jakousi obdobu nejmenšího prisonbirdu, který pasoval na můj stávající kroužek. Spolu s klecí jsem dokoupil i o něco menší ergonomický kroužek (ale ten mi byl příliš těsný, tak jsem jej jenom zkusil a schoval) a nerezový kroužek k mým cb6000. O nejkratším prisonbirdu můžu říct jen to, že je pro mne na dlouhodobější nošení nepohodlná a tlačí, proto ji používám pouze příležitostně.

V té době jsem střídavě nosil cb6000s na delší zamčení a střední prisonbird na kratší dobu, nebo jsem prisonbirdem začal ráno a po pár hodinách jej vyměnil za cb který jsem nosil do večera.
Cítil jsem, že potřebuju motivaci pro další zamčení přes noc. Manželku nechávaly moje klícky nadále chladnou, proto jsem se znovu vydal lovit do vod chasteru. Tehdy jsem prožil své doposud nejdelší uzamčení. Domluvil jsem se s manželkou, že se mnou pár dní nic nebude a nakonec se z toho vyklubaly pěkně čtyři noci. Páteční večerní sex byl krátký a intenzivní. S tehdejším klíčníkem jsem dodnes v kontaktu, přestože se z něj stal čistý submisiv.