Téma: Dopis manželce
Má nejdražší Lucie,
má nejdražší, má nejdražší. Možná bych tímto mohl skončit, neboť jsem vyslovil to nejdůležitější, co k Tobě cítím.
Možná by to tak bylo lepší, protože by to ponechalo volný průchod všem věcem, které nás čekají. Na jednu stranu se říká, abychom neočekávali, že někdo bude číst naše myšlenky, a usilovali jsme napřímo, aby se nám plnila přání a potkávali jsme události, o kterých sníme. Na druhou stranu jsme právě jenom lidé a chceme, aby se nad námi někdo ustrnul, aby nám Pán Bůh, Osud, nebo jak vhodně nazvat tu sílu Supervědomí, vyšel v ústrety, splnil nám tajná přání, která se bojíme vyslovit.
V přiložené krabičce Ti předávám dárek. Není malý, i když tak může vypadat. Dá se vytisknout na 3D tiskárně, koupit v mnoha obchodech, přesto má však jednu zásadní vlastnost. Podarováním tohoto dárku, a jeho přijetím, vzniká kouzlo. Pouto, jaké se běžně nezažívá. Nemířím k našim filozofickým hovorům o stírání reality a narůstání rozšířeného vědomí. Mířím k základním aspektům lidství. K poutu mezi mužem a ženou. Ke hrám, které spolu hrají. K lásce, kterou mezi sebou prožívají. Dějiny sexuality jsou plné zvláštností. A jako tomu bylo před sto lety, i dnes je tomu zase jinak než dříve, a zase nově. Před sto lety Freud léčil mnohé civilizační choroby hovory, které vedly k sexualitě. Hovory, v nichž mladá dáma, mladý muž, měl popsat své sexuální fantazie. Vyslovit je a tím se léčit. V tomto ohledu to byla naprosto revoluční doba. A dnes je zase. Sexualita mezi mužem a ženou je zase trochu dál. Proto Ti přikládám dáreček, který je poplatný době. Myslím, že dnes již nestačí o sexualitě mluvit, myslím si, že dnes je potřeba investovat více odvahy. Některé věci si prožít. A s kým? S tím, kdo je nám nejdražší, nebo s tím, komu bychom se nemuseli stydět o svém nitru povídat? Já vím, že skutečnou hloubku mohu zažít jen s Tebou má nejdražší. Jen Ty mi poskytuješ jistotu, že to přežiji. Že to přežiji jako člověk i jako muž. A moc doufám, že to přežiji i jako Tvůj nejdražší.
V krabičce je pás cudnosti. Mužský pás cudnosti. Všechna tři slova jsou trochu nepřesná. O cudnosti se dříve často mluvilo jinak než explicitním vyjadřováním. Dnes má toto slovo v tomto kontextu hlubší rozměr. Stejně tak se lze dívat na slovo mužský, když dnes již dobře víme, že každý vyrovnaný muž nese v sobě uspokojenou animu a každá vyrovnaná žena dá na svého vnitřního anima. Ani slovo pás není přesné. Spíš to vypadá jako pouzdro na penis. Pouzdro s klíčem k celé mužské energii.
Mužský pás cudnosti, jak jej vnímám a jak jej v tomto dopise přináším, je víc než jen fyzický předmět. Ano, jedná se o pomůcku, kterou lze nosit, která fyzicky omezuje, ale jeho skutečný význam sahá mnohem hlouběji. Jde o nástroj důvěry, oddanosti a připomenutí naší vzájemné lásky. Když se muž rozhodne nosit tento pás, nejde jen o akt fyzického omezení; jde o symbolický závazek. Přijímá rozhodnutí poddat se důvěře své partnerky, svěřit jí kontrolu a zároveň najít jistotu v tomto odevzdání. Pro mě je to hlavně výrazem důvěry, jakou si vzájemně dáváme. V mém případě mi tento pás připomíná, že jsem odhodlaný být Tvým oddaným manželem a že do našeho vztahu přináším otevřenost, kterou si zasloužíš. Zároveň Tě tím žádám, jako zástupkyni božského v mém bezprostředním okolí, abys tuto roli plně a vědomě přijala. Jeho nošení není o vzdání se něčeho důležitého, ale naopak o vědomém rozhodnutí investovat do našeho vztahu hloubku, sdílet naše přání a společně nacházet způsoby, jak je prožít. Odevzdání symbolizuje můj závazek vůči Tobě a znovu potvrzuje, že právě Ty jsi ta, pro kterou chci být vědomým, citlivým a oddaným partnerem.
Pokud by sis na internetu našla více povídání o pásu cudnosti. Mimo jiné zjistíš, že tato zdánlivě malinká věc přináší zcela viditelné změny. Za veškerým leskem, ale hlavně touhou a sexuálním chtíčem, se také skrývá bída. Každému páru štěstí nepřinese. Je to totiž velmi mocná hračka. A jak už to s mocnými věcmi bývá. Bývá dobrým sluhou, špatným pánem. Proto ještě jednou opakuji, že jsi jediná osoba, které se svěřuji do rukou. Zamčením penisu a předáním klíče mé nejdražší je totiž úkon zřejmě nevratný. Poroste Tvoje důvěra ve vlastní schopnosti. Pokud přijmeš tuto hru s velkou pravděpodobností zažiješ větší, silnější a častější orgasmy. To povede k celkovému Tvému rozkvětu. Muž, který má zamknutý penis, je najednou tím, kdo tahá za kratší konec. Jen těžko se mu hádá a prosazuje své, když klíče od jeho penisu jsou v rukou manželky. Z vyprávění ostatních se nedá ani vypovědět jak u takového muže roste touha po své manželce. Aby ne. Ve své podstatě nemá na výběr. Může skončit s touto hrou. Jenže, kdo ji jednou začal hrát, zároveň tím své nejdražší říká, budeš tím, kdo holt bude určovat, jak dlouho budeme hrát. Odevzdáním svého penisu do Tvých rukou, přesněji klíče od schránky, v níž je penis schován, je, jak jistě tušíš, velmi důležitým a téměř nevratným momentem.
Pro mě bude tento dar také o trpělivosti a o umění vzdát se určitých okamžitých potěšení, abych mohl prožívat plnou radost, kterou mi poskytuješ Ty. Uvědomuji si, že budu ten, kdo se postará o Tvé potěšení a štěstí. Mým cílem je, aby každé naše spojení bylo krásné a plné důvěry a abys mohla plně vnímat, že se Ti věnuji celým srdcem. Tvé potěšení pro mě bude prioritou, protože v něm nacházím vlastní radost a smysl naší intimity. Co se týče mě, chápu, že nošení pásu cudnosti může znamenat období zdržení a záměrného oddalování vlastního vyvrcholení. Vidím v tom však něco víc než jen omezení. Toto zdržení se stává vědomým rozhodnutím a způsobem, jak si Tě vážit a prožívat každý dotek či polibek s větší intenzitou. Čím delší bude toto období, tím více se budou naše společné chvíle stávat pro mě vzácnými.
I když to zatím není fyzicky, již jenom tímto dopisem Tobě, má nejdražší, cítím, jak mě držíš za penis a z takové chtíče nemám úniku. Nyní již víš, co je uvnitř krabičky. Snad mi rozumíš, že již toto pomyšlení mě silně vzrušuje. Pokud jsem otevřel tuto kapitolu, pak musím uznat, že to, zda krabičku ani neotevřeš a rovnou ji hodíš do koše, budu brát jen jako důkaz Tvé dobré volby nezahrávat si s Pandořinou skříňkou. Pokud ji otevřeš, což mytická Pandora jako ženský element udělat musí, a rozhodneš se prověřit náš vztah, posunout naši intimitu na vyšší úroveň, dovol mi říkat Ti novým jménem, nějakým, ve kterém by znělo ono zbožštění, které k Tobě cítím.
S úctou, Tvůj nejdražší