1

Téma: Klec a les

Ahoj muj novy přítel souhlasil s kleci. Ze ho to bere ale ze je dřevorubec tak ze ji v lese nemůže nosit. Je tu někdo taky dřevorubec nebo nějak děla v lese aby mi mohl říct jak to tedy je.

Všem moc děkuji za odpovědi a rady.

2

Re: Klec a les

Ahoj, rozhodně tedy dřevorubec nejsem a v lese taky nedělám, ale co mě napadá za důvody jsou tyto:

- mnoho klícek "nutí" své nositele aby čůrali v sedě, jinak je to všude kolem. A nezřítka kdy i na oblečení. pokud je to tento důvod, tak by se dal vyřešit vhodnou klecí, jenž dovoluje čůrat novmálně ve stoje.

- bezpečnostní pásy / postroje - tyto by mohli kolidovat s klícou a tam by mohlo dojít i ke zranění.

Takže za mě by to spíše chtělo s přítelem prodiskutovat, proč to v lese nemůže nosit a dle toho zkusit pak vymyslet nějakké řešení.

3

Pracuji manuálně, občas i rizikové akce včetně kácení náletových dřevin. Nosím kovovou Mambu s gumou okolo pasu. Asi jde spíše o zvyk ale nemám s tím problém. Jenom že začátku byla trošku obava a nejistota zda to bude ok. Na malou se dá v pohodě ve stoje. Mě osobně vyhovuje klec ze které neleze kůže ven, otěr o prádlo je dost nepříjemný a rozptyluje. U některých prací je třeba se soustředit aby nedošlo k úrazu. Při dlouhodobém nošení klícky už ani nevnímám že jí mám.

4

Ano, rozhodne bych se vyhnul “mikroklecím”, kde je nutné močit v sedě, docela hodně v lese nepraktické a nehygienické

5

Kovová Mamba je super klec, za sebe taky doporučuji, jinou klec už ani nenosím. Jak píše Míla, dá se s ní na malou i v pohodě ve stoje. Dřevorubec sice nejsem, ale v posilovně je to s ní v pohodě při všech cvicích, a práce kolem domu (kácení a prořezávání stromů, lezení po žebříku, práce na zahradě) je zcela bez potíží. Hygiena v ní jde krásně, nemusí se kvůli tomu ani sundávat, což oceňuje hlavně moje žena.
Jediné riziko bych viděl, a to je u všech kovových klecí obecně, kdyby se stal nějaký těžší úraz nebo autonehoda, tak s tím nejde jít na magnetickou rezonanci. Míru rizika si vyhodnoťte každý sám.
Osobně ji nenosím s gumou okolo pasu, ale používám elastické slipy z Modalu nebo Bambusu. Ty tu kovovou Mambu (200g) drží na místě taky a ani o ní nevím. Přijde mi to tak víc přirozené, především pokud máte doma zvídavé děti.
Osobně bych se při těžké práci spíš obával použití klece plastové, protože ta může v nejméně vhodné chvíli prasknout ve spoji s kroužkem, a způsobit poranění spíš, než klec kovová - ta fakt nepraskne.