Téma: Vývoj uzamknutelného boxu na klíč
Ahoj,
vzhledem k tomu, že žiji ve vanilkovém vztahu, ve kterém nemá přítelkyně o mé zamykání zájem, hledám možnosti jak se zabavit sám. Jednou z obvyklých možností, které lidé doporučují, je pořídit si box na číselný kód, ten nastavit, dát na emlalock nebo někomu poslat, a čekat. Mě napadla jiná možnost, co udělat s klíčkem, možná trošku elegantnější.
Chtěl bych jí tady odprezentovat, slyšet vaše názory a kdyby se našli zájemci, kteří by to poté chtěli vlastnit, tak bych potřeboval najít člověka, který mi to pomůže vyrobit.
Velmi zkráceně je idea takováto:
1 - kovová / dřevěná krabička, do které se vloží klíč
2 - petlice, která se otevírá a zavírá pomocí malého serva
3 - arduino (mikroprocesorová deska) a bluetooth modul, který umožní ovládat servo pomocí mobilního telefonu
4 - aplikace v mobilním telefonu, která ovládá petlici
Zkusil jsem si udělat model z LEGA a nenarazil jsem na větší problém. Bohužel, nezvládnu udělat ze dřeva nebo kovu krabičku (vč. místa pro arduino a bluetooth modul), která by nějak vypadala a nerozsypala se.
Výsledkem by tedy měla být vzdáleně ovládatelný "trezor". Mobilní aplikace by mohla komunikovat se serverem, mohla by např. poslat kód na odemčení cizí osobě (vlastní telefonu/trezoru by ho neznal), která by pak mohla dát pokyn k odemčení. Těch možností jak si s tim vyhrát (udělat třeba centralizovanou stránku, na které by mohly "klíčnice" spravovat cizí trezory). Jen mám prostě problém s tím technicky zvládnout tu řemeslnnou práci.
Samozřejmě - "trezor" by šel docela dobře otevřít násilím, protože ty mikroserva nejsou žádní siláci. Ale o to tu přece nejde, že Celková cena elektronických prvků je cca 440,- (160,- arduino, 100,- servo, 180,- bluetooth), ale dostal bych se asi i níž. Takže výsledná cena by nemusela být tak strašná
Takže, co si o tom myslíte? A je tu nějaký šikovný truhlařík / zámečník, že bysme zkusili prototyp? ;-)