Téma: Jana
Ahoj, delší dobu píšu povídky na tohle téma a řekl jsem si, že by možná stálo za to podělit se o ně i s ostatními. Budu rád za zpětnou vazbu.
-----------------------------
Televize tiše přehrávala nějaký starý film, zatímco Jana se pohodlně rozvalila na gauči, nohy natažené a oblečená do starých tepláků a volného trička. Karel seděl vedle ní, jeho výraz byl zamyšlený. Držel vruce něco, co Janě zpočátku uniklo - balíček, který dřív neviděla.
„Zlatíčko,“ začal tiše, ale jeho hlas měl váhu, která ji okamžitě vytrhla zklidné letargie. Otočila se kněmu a viděla, jak před ní na stůl pokládá černý korzet a pár elegantních samodržících punčoch. „Co to je?“ zeptala se, i když odpověď jí už začala docházet. Karel se na ni podíval, jeho pohled byl vážný, ale ne bez citu. „Chci stebou něco probrat,“ řekl přímo. „Už dlouho o tom přemýšlím. Už nechci, aby naše manželství bylo obyčejné. Nechci předstírat, že netoužím po něčem jiném.“ Janě se sevřelo hrdlo, její pohled střídavě těkal mezi korzetem a jeho tváří. Cítila, jak se jí vmysli vynořují vzpomínky na jejich experimenty - pouta, provazy, drobné hry na dominanci, které vždycky považovala za zpestření. Ale nikdy to nebrala vážně. „Jani,“ pokračoval Karel a jeho hlas byl pevný. „Celé roky jsme zkoušeli různé věci. Bylo to skvělé, ale pro mě to nebyla jen hra. Já... chci víc. Chci, abys byla mou. Aby to nebyla jen hra na jednu noc, ale způsob, jak spolu žijeme.“
Jana na něj zírala, její dech se zrychlil. „Karle,“ začala rozechvělým hlasem, „tohle... tohle nemyslíš vážně. Proč bys něco takového chtěl?“ Karel jí položil ruku na koleno, jeho pohled ji držel na místě. „Protože tě miluju,“ odpověděl prostě. „A protože vím, že to vsobě máš. Viděl jsem, jak reaguješ, když se podřídíš. Viděl jsem, jak se ti rozzáří oči, když ti řeknu, co chci. Možná jsi to brala jako hru, ale já vím, že tam něco je. Něco, co tě naplňuje stejně jako mě.“
Jana zavrtěla hlavou, snažila se pochopit, co po ní vlastně chce. „Ale... tohle nejsem já. Já přece nemůžu být někdo jiný jen kvůli tobě. Já... já nevím.“
Karel se opřel zpět na pohovku, jeho výraz zůstal klidný. „Nechci, abys byla někdo jiný,“ řekl tiše. „Chci, abys byla ty. Ale chci, abys mi důvěřovala. Chci, abys mi dovolila ukázat ti, co vsobě máš. A pokud zjistíš, že to opravdu nechceš, přijmu to. Ale prosím tě, dej tomu šanci.“
Jana zůstala sedět vtichu, s pohledem upřeným na korzet a punčochy na stole. Její mysl byla zahlcená otázkami, pochybnostmi, ale také vzpomínkami na okamžiky, kdy se cítila víc živá, než si kdy chtěla připustit. „Já nevím,“ zašeptala nakonec, její hlas byl zlomený, ale zároveň vsobě nesl náznak zvědavosti. „Nevím, jestli to dokážu.“ „Dokážeš,“ odpověděl Karel sjistotou. „A budu stebou na každém kroku.“
Janě se sevřelo hrdlo. Byla to výzva, kterou nikdy nečekala. Ale zároveň... možná byla připravená zjistit, co vní skutečně je. Nervózně zvedla černý korzet ze stolu a rozložila ho před sebou. Ocelové kostice a pevná látka ji okamžitě vyděsily. „Tohle je pro někoho jiného,“ řekla tiše, její hlas byl naplněný nejistotou. „Tohle není na mou postavu. Podívej se, vždyť konce ksobě ani zdaleka nedoléhají.“
„Jani“ odpověděl Karel klidně, jeho pohled byl pevný, ale vřelý. „To je normální. Korzet není dělaný na to, aby hned dokonale seděl. Je to proces.“ Jana si přitiskla látku ktělu a její nervozita rostla. „Ale vždyť já už jsem štíhlá. Jak jak tohle vůbec můžu nosit?“
Karel jí položil ruku na rameno, jemně ji otočil zády ksobě. „Zkus mi věřit,“ řekl tiše. „Začneme pomalu. Nepůjdeme na maximum hned teď.“ Jana přikývla, i když se stále třásla nejistotou. Pomalu si přiložila korzet na tělo, a Karel začal opatrně šněrovat jeho zadní část. První tahy tkaniček byly jemné, látka se přitáhla kjejím bokům, ale když Karel utáhl poprvé skutečně pevně, Jana sebou trhla.
„To je... těsné,“ zašeptala, její dech se zrychlil.
„To je účel,“ odpověděl Karel tiše a pokračoval. Každým zatažením se konce korzetu přibližovaly, ale stále zůstávala mezera, která ji děsila. „Podívej, pořád máme prostor,“ řekl, když se zastavil, a ukázal na dobrých osm centimetrů mezi okraji.
„Karele,“ vydechla Jana, její hlas byl naléhavý. „Já...já nemůžu dýchat.“
Karel ji jemně pohladil po zádech. „To je normální pocit na začátek,“ vysvětlil. „Dýchej rychle a krátce, žádné hluboké nádechy. Tohle je o zvyku.“
Jana se pokusila poslechnout. Její nádechy byly mělké, rychlé, a cítila, jak se jí zvedá hrudník, i když korzet bránil jakémukoliv většímu pohybu. Připadala si sevřená, ale zároveň cítila, jak její postava získává dramatickou siluetu, kterou nikdy předtím nezažila. Karel zůstal klidný, jeho ruce pracovaly plynule, dokud nezavázal tkaničky do pevného uzlu. „Tohle je pro začátek,“ řekl, když přešel před ni a obdivoval výsledný efekt. Její pas byl nyní mnohem užší, dramaticky zvýrazněný oproti jejím bokům a hrudníku.
„Jak se cítíš?“ zeptal se a jeho oči ji pozorně sledovaly.
„Je to... zvláštní,“ přiznala. „Stále cítím, že nemůžu dýchat, ale...není to tak špatné, jak jsem si myslela.“
Karel se usmál a pohladil ji po tváři. „Za pár dní to utáhneme trochu víc. Tohle je jen začátek. A věř mi, zvládneš to.“
Jana přikývla, i když její pohled zůstal plný obav. Cítila, že její život se začíná měnit - a nebyla si jistá, jestli na to byla připravená. Ale vjeho klidu a pevném hlasu nacházela zvláštní jistotu, která ji poháněla kupředu.
Karel položil jemně zabalené punčochy na pohovku vedle Janěy. „Oblékni si je,“ požádal klidně, jeho hlas byl měkký, ale rozhodný. Jana se na něj krátce podívala a přikývla. Punčochy nebyly pro ni nic neznámého - nosila je občas na společenské akce nebo při intimnějších večerech, ale spojení skorzetem, který měla teď na sobě, přidávalo celému momentu zvláštní nádech. Vzala punčochy do rukou a jemně přejela prsty po jejich hladkém povrchu.
Usadila se na okraj gauče, zvedla jednu nohu a vsunula špičku chodidla do punčochy. Zkušeným pohybem ji začala pomalu natahovat, látka hladce klouzala po jejím kotníku, lýtku a stehnu. Jakmile dosáhla krajkového lemu, upravila ho, aby pevně, ale pohodlně obepínal její kůži nad kolenem.
„Dobrý?“ zeptala se letmo a podívala se na svého manžela, který ji sledoval sneskrývaným zaujetím.
„Dokonalý,“ usmál se, jeho oči byly přikované kjejím pohybům.
Jana si nasadila druhou punčochu stejně obratně, její pohyby byly plynulé a přirozené. Když byla hotová, postavila se a rukama jemně vyhladila krajku i látku podél nohou, aby vše perfektně sedělo.
Korzet, který jí pevně obepínal trup, zvýrazňoval křivku jejího pasu. Punčochy na jejích dlouhých, elegantních nohách dodávaly celé kompozici další rozměr smyslnosti. Jana si nemohla pomoct a přešla kzrcadlu, kde se na sebe zadívala. Byla zvyklá na punčochy, ale vkombinaci stěsným korzetem cítila, že vypadá jinak - svůdněji, odvážněji.
„Co myslíš?“ zeptala se nesměle, otočila se kněmu, její pohled stále zrcadlil trochu rozpaků.
Karel ji chvíli pozoroval, jeho oči klouzaly po každém detailu. „Jani, jsi nádherná,“ pronesl sklidem, ale jeho hlas nesl náznak něčeho hlubšího. „A přesně takhle tě chci vidět. Ne jen občas. Ale pořád.“
Jana si přejela rukama po bocích korzetu, její tvář se zbarvila jemným ruměncem. Posadila se zpět na gauč a krátce zaváhala. „A to vtom budu i spát?“ zeptala se tišším, ale zvědavým hlasem.
Karel se usmál a mírně naklonil hlavu. „Byl bych velice rád,“ odpověděl upřímně. „A myslím, že to by bylo perfektní zakončení dne. Ale je to na tobě.“
Jana chvíli přemýšlela, její prsty hladily krajku na stehnech. „Dobře,“ přikývla nakonec. „Ale ráno si to sundám, jasné?“
„Samozřejmě,“ přikývl, jeho úsměv byl spokojený. „Ráno můžeš sundat, co budeš chtít. Ale dnes večer - dnes večer jsi moje královna.“
Jana se na gauči zavrtěla, korzet ji stále nutil dýchat mělce. Punčochy obepínaly její nohy, jejich krajkové lemy ji jemně svíraly. Byla si vědoma, jak teď její postava vypadá - pas zúžený, boky zdůrazněné, nohy obtažené průsvitnou látkou. Přesto se cítila nejistě. To, co Karel řekl, a co naznačil tímto oděvem, jí nedávalo klid.
„Karle“ začala tiše, zatímco si poposedla a opatrně uhladila krajku punčoch, „jak si vlastně představuješ naši budoucnost? Když už jsme se dostali sem...“ Pohledem sklouzla na korzet, jehož pevné sevření jí připomínalo, že už udělala první krok kněčemu novému.
Karel ji chvíli sledoval, jeho pohled byl soustředěný, jako by pečlivě vybíral slova. Nakonec se opřel do gauče a jeho hlas, když promluvil, byl klidný a plný jistoty. „Jani, nechci, aby naše manželství bylo obyčejné. Chci, aby bylo jiné. Aby bylo hlubší. Chci, abys byla ženou, která přesně ví, kde je její místo. Aby ses nemusela trápit tím, co dělat, protože já tě povedu.“
Jana na něj upřela oči, její dech byl stále rychlý kvůli korzetu, ale i kvůli jeho slovům. „Chceš, abych přestala být sama sebou?“ zeptala se a její hlas byl naplněný zmatením a lehkou nervozitou.
Karel zavrtěl hlavou. „Ne, zlato. Chci, abys byla sama sebou - ale abys mi dala důvěru. Abych mohl být tím, kdo tě vede, kdo tě formuje. Chci, abys byla vždy připravena mě potěšit. Aby ses odevzdala tomu, co ti chci dát. Budu tě chránit, milovat, starat se o tebe. Ale chci, abys byla dokonalá žena podle mých představ - vždy upravená, vždy poslušná.“
Janě vyschlo vkrku. „Kájo“ začala pomalu, její hlas byl rozechvělý, „já nevím, jestli tohle dokážu. Celý život mě učili, že mám být silná, samostatná. Že se nemám na nikoho spoléhat. A teď po mně chceš, abych to všechno zahodila? Abych se stala... poslušnou?“
Karel se kní naklonil, jeho ruka spočinula na jejím stehně, kde se hladká látka punčoch setkávala sjejí kůží. Jeho dotek byl pevný a uklidňující. „Jani, neříkám, že to bude snadné,“ odpověděl tiše. „Ale věřím, že vtobě je něco, co možná ani sama nevidíš. Vidím tvou sílu - a chci, aby ses naučila ji využít jinak. Pro nás.“
Jana se odvrátila, její pohled sklouzl na stůl, kde stále ležel prázdný obal od punčoch. Její mysl byla zahlcená otázkami. Cítila odpor ktomu, co Karel navrhoval - vzdát se své nezávislosti, odevzdat kontrolu. A přesto... někde hluboko uvnitř byla také zvědavost. „Nevím,“ zašeptala nakonec. „Nevím, jestli tohle zvládnu. Ale nechci Vás zklamat.“
Karel se usmál, jeho ruka na jejím stehně ji jemně stiskla. „Zklamat mě nemůžeš. Jsem tady, abych tě vedl. A pokud mi dovolíš, ukážu ti, že tohle není o ztrátě, ale o něčem mnohem větším.“
Jana na něj znovu pohlédla, její oči byly plné rozporuplných emocí. Neodpověděla, ale její mlčení bylo samo o sobě krokem vpřed.
Dny plynuly poklidně, téměř nenápadně. Jana se snažila udržovat zdání normálního života, doufajíc, že její manžel na své představy brzy zapomene. Karel sice čas od času utrousil nenápadnou poznámku, kterou jí připomněl jejich poslední rozhovory, ale nikdy nic víc.
Večer, když už seděli v obýváku, někdy přinesl korzet a punčochy. „Oblékni si to“ řekl pokaždé klidně, a ona poslechla. Vždy to brala jako hru - jako něco, co ho potěší, ale co zůstane v bezpečných hranicích. Korzet ji stahoval pevněji než dřív, a přestože se cítila omezovaná, nakonec si na to zvykla.
„Je to jen zpestření,“ říkala si, zatímco utahovala tkaničky nebo vyhlazovala krajku punčoch. Čím dál častěji se však přistihla, že nad jeho slovy přemýšlí víc, než by chtěla. Občas ji napadlo, jestli tím něco sleduje, jestli má v hlavě větší plán, ale pokaždé tu myšlenku rychle zahnala.
„Je to jen hra,“ ujišťovala sama sebe znovu a znovu. A tak jejich dny míjely bez větších změn, až do jednoho rána...
Jana se probudila do klidného rána. Ložnice byla prázdná, Karel už byl dávno vpráci. Protáhla se a vstala zpostele, stále lehce ospalá. Zamířila do kuchyně a na stole našla malý těžký balíček, vedle kterého ležel krátký dopis.
„Dobré ráno. Doufám, že sis dobře odpočinula. Až budeš mít chvilku, prosím, otevři tento balíček a vyzkoušej jeho obsah. Věřím, že se ti bude líbit. Sláskou, Karel.“
Jana zůstala stát sdopisem vruce a zamračeně hleděla na balíček. Něco v jí připomnělo jejich nedávné rozhovory o změnách vjejich vztahu. Povzdechla si, odložila dopis a balíček, a zamířila do sprchy.
Po sprše, zabalená jen vžupanu, se vrátila do kuchyně a konečně se rozhodla balíček otevřít. Odstranila těžký obal a odhalila zvláštní kovovou konstrukci. Byla lesklá, hladká, a okamžitě jí připomínala něco intimního.
Její obočí se svraštilo, když si předmět prohlížela zblízka. Připomínal kalhotky, ale pevné, kovové, sdrobným zámkem na jedné straně. Podívala se na něj spochybnostmi a slabým náznakem znepokojení.
„Tohle... to snad ne,“ zamumlala, ale zvědavost byla silnější. Postavila se a položila předmět na židli, aby si mohla vyzkoušet, jak to vůbec funguje. Rozvázala župan, který zní sklouzl na zem, a vzala kovový předmět do rukou.
Oblečení bylo jednodušší, než si myslela. Kov hladce přilnul kjejím bokům a stehnům, ale jakmile ho přitiskla ksobě, ozvalo se tiché cvaknutí. Jej oči se rozšířily, když se uvědomila, že zámek se automaticky zajistil. „Co to do pr...?“ zkusila stáhnout kovový pás dolů, ale byl pevně přichycený. Zakroužila boky, aby ho uvolnila, ale pohyb nepomohl. Vzala si ho do rukou a zkusila zámek znovu otevřít, ale chyběl jí klíč.
Začala panikařit. „Karle...“ zamumlala do prázdného domu. Teď už jí bylo jasné, co se děje.
Pás cudnosti na ní dokonale seděl, hladký kov pevně přiléhal kjejímu tělu, znemožňoval jakýkoliv přístup ke klínu. Jana dýchala rychleji, její ruce neklidně klouzaly po chladném povrchu.
Vrátila se ke stolu a sáhla po dopisu, jestli jí něco neuniklo. Na zadní straně drobným písmem stálo:
„Neboj se. Všechno je vpořádku. Klíč mám já. Uvidíme se večer.“
Jana zírala na slova, její tělo bylo napjaté. Pocit ztráty kontroly byl omračující. Stála tam jen vpásu cudnosti a se zmatenými myšlenkami. To ráno si uvědomila, že Karel neblafoval - jeho představy o budoucnosti začaly být realitou.
Jana nervózně obcházela kuchyň, stále jen vžupanu, a prsty občas sjely na kovový pás, který ji teď svíral. Myšlenky jí vířily hlavou. Co může vtomhle dělat? Jak moc ji to omezí? Nevěděla, co si počít svolným dnem a rostoucí nejistotou, takže se rozhodla přepnout svou pozornost jinam.
„Prostě půjdu běhat,“ zamumlala si pro sebe, jako by to mohlo utišit její myšlenky. Oblékla si sportovní legíny, tílko a obula běžecké boty. Kov pásu cudnosti byl pod oblečením neviditelný, ale stále cítila jeho přítomnost.
Venku byl krásný den. Jana začala klidným tempem, nohy se jí rytmicky pohybovaly, a i když si byla zpočátku vědoma každého tlaku pásu, brzy si uvědomila, že jí nijak nepřekáží. Kov byl dokonale přizpůsobený, netřel, neomezoval její kroky.
Po několika kilometrech se úplně ponořila do běhu, její dech se zrychlil, nohy pracovaly plynule. Na pás téměř zapomněla, až na občasné jemné připomenutí, když se tělo pohybovalo ve zvláštním úhlu. Slunce na ni svítilo, pot jí stékal po zádech, a ona si na chvíli připadala zase normálně.
Když doběhla domů, okamžitě zamířila do sprchy. Voda byla horká, uvolňovala svaly po běhu, a když jí stékala po těle, Jana konečně pocítila touhu - něco, co bylo tak přirozené. Položila si ruku na klín, instinktivně hledala známý pocit. Ale místo toho její prsty narazily na hladký a chladný kov.
Ztuhla a její dech se opět zrychlil, tentokrát ne od námahy, ale od ztráty kontroly. Kovová konstrukce jí připomněla, že nemá nad svým tělem žádnou moc. Nemohla udělat vůbec nic, ani když se jí tělem rozlévalo příjemné vzrušení po běhu.
„Tohle ne,“ zamumlala tiše, její hlas zněl naléhavě a zoufale. Znovu se pokusila pohnout pásem, hledala jakoukoliv mezeru, něco, co by jí dalo naději. Ale vše bylo pevné, neúprosné.
Myšlenka na Karla jí najednou připadala jako něco obrovského. Držel nad ní naprostou moc. Rozhodoval o tom, co může, a co ne. A to uvědomění ji děsilo. Přitiskla si ruku na kov a snažila se ovládnout svůj dech, ale panika rostla.
Vylezla ze sprchy, zabalila se do ručníku a zůstala stát před zrcadlem. Její oči hleděly na svůj odraz - stále vypadala jako ona, ale cítila se jinak. Jako někdo, kdo už není úplně svobodný.
„Karle“ zašeptala do prázdného domu. „Co jsi to se mnou udělal?“
Jana se posadila ke kuchyňskému stolu jen vžupanu, její tělo svírané směsí neklidu a zvědavosti. Telefon vruce jí připadal těžší než obvykle. Zhluboka se nadechla a začala psát do vyhledávače: „dominance a submisivita ve vztahu“.
První výsledky byly překvapivě neutrální - články o psychologii vztahů, o tom, jak je vpořádku, když partneři experimentují smocenskými dynamikami. Ale když se ponořila hlouběji, objevila svět, o kterém neměla tušení.
- „Co je D/s?“: Jeden zčlánků vysvětloval základní pojmy - dominance a submisivita, struktura vztahů, ve kterých jeden partner ovládá a druhý se podřizuje. Psalo se o důvěře, komunikaci, ale také o hranicích, které musí být jasně definovány. To ji uklidnilo jen trochu - tohle přece mohli dělat už teď, ne?
- „Submisivní role ve vztahu“: Tento článek byl mnohem osobnější. Ženy psaly o tom, jak se vzdaly kontroly nad svým každodenním životem ve prospěch svých partnerů. Někdy to byly drobnosti - co si obléct, co uvařit. Ale některé příběhy šly mnohem dál, popisovaly, jak musely žádat o povolení kčemukoliv, dokonce i ke slovu, nebo aby mohli jít na záchod.
Janě začalo docházet, že to, co Karel chtěl, bylo mnohem hlubší, než si kdy myslela. „Chce tohle ode mě?“ ptala se sama sebe, zatímco oči jí klouzaly po obrazovce.
Pak klikla na další článek: „Vztahy založené na absolutní poslušnosti“. Tam ženy sdílely své příběhy o tom, jak se staly „dokonalými manželkami“. Byly to ženy, které věnovaly svůj život tomu, aby byly vždy kdispozici, vždy dokonalé podle představ svého partnera. Jana cítila, jak jí při čtení stoupá adrenalin - tohle bylo všechno proti tomu, čím byla vychována.
Když se dostala kpojmům jako „služba“, „trest“, „kontrola každého aspektu života“, její prsty se třásly. „Takhle si Karel představuje naši budoucnost?“ pomyslela si zděšeně. Ale byla to jen zlomková myšlenka - zvědavost ji vedla dál.
Teprve nakonec si zadala do vyhledávače „pás cudnosti pro ženy“. Bylo to jako ponořit se do zcela jiného světa.
- „Význam pásu cudnosti ve vztahu“: Článek popisoval, jak pás cudnosti symbolizuje absolutní kontrolu. Partner, který drží klíč, rozhoduje o všech aspektech intimity, ale i o základní svobodě. Bylo to popsáno jako projev důvěry a odevzdání, ale Janě to připadalo jako absolutní ztráta kontroly.
- „Zkušenosti sdlouhodobým nošením“: Ženy popisovaly, jak týdny a měsíce uzamčení změnily jejich pohled na vlastní tělo. Některé to popisovaly jako osvobozující - zbavilo je to odpovědnosti za vlastní touhy. Jiným to připadalo jako vězení, kde každý pohyb připomínal, že už si nemohou dělat, co chtějí.
- „Pravidla pro odemykání“: Další fórum se věnovalo pravidlům, která partneři stanovovali. Ženy směly být odemčeny jen za odměnu nebo při splnění určitých úkolů. Jana jen nevěřícně zírala na příběhy, kde se ženy musely ponižovat, aby získaly klíč.
Nejvíc ji zasáhl jeden příběh: žena popisovala, jak se jednoho rána probudila a našla se zamčená vpásu cudnosti. Klíč měl její partner, který jí dal jasně najevo, že to není na vyjednávání. A právě to se teď dělo Janě.
Jana položila telefon na stůl, její dech byl mělký a nepravidelný. „Tohle tohle je to, co Karel chce?“ šeptala do prázdna. Srdce jí bušilo, její tělo bylo sevřené panikou. Poprvé pochopila, že to není hra. Karel sní už nehrál - formoval ji. A myšlenka na to ji zároveň děsila i nutila přemýšlet, co vlastně cítí ona sama.
Jana zírala na telefon na stole, její myšlenky byly rozbouřené. Zoufalství z toho, co už našla, jí nedávalo klid, ale zároveň cítila nutkání zjistit víc. „Musím pochopit, co to všechno znamená,“ zamumlala a znovu vzala telefon do ruky.
Tentokrát začala hledat hlouběji, její prsty zadávaly složitější dotazy: „extrémní BDSM praktiky“, „roleplay ve vztahu“, „submisivní fantazie“. Objevilo se nekonečné množství článků, diskusí a příběhů, které ji přivedly do světa, o jehož existenci ani netušila.
První odkaz, na který narazila, ji úplně šokoval:
„Ponygirl - život v postroji“: Článek popisoval ženy, které se podřizovaly svým partnerům a přijímaly roli „ponygirl“. Musely nosit kožené postroje, ohlávky, a dokonce chodily na vysokých botách s podpatky, které imitovaly kopyta. Jejich pohyby byly omezené, jejich komunikace téměř nemožná, protože měly nasazená udidla. Jana jen zírala, když četla o tom, jak byly trénovány, aby tahaly malé vozíky, chodily v kruzích nebo byly vystavovány na „show“. „Tohle je... neskutečné,“ šeptala si, zatímco její dech se zrychloval.
Pak našla další praktiky, které byly snad ještě znepokojivější:
„Pet play“: Lidé si hráli na zvířata - ženy nosily obojky, chodily po čtyřech, byly trestány nebo odměňovány jako domácí mazlíčci. Jana si představila samu sebe v této situaci a otřásla se.
„Úplné odevzdání“: Příběhy o tom, jak ženy přestaly rozhodovat o čemkoliv ve svém životě - jejich partneři rozhodovali o jídle, oblečení, denním režimu, dokonce i o tom, kdy mohou jít na toaletu.
Čím dál četla, tím víc se jí chtělo odhodit telefon a na všechno zapomenout. Ale pak narazila na článek, který byl jiný:
„Lehké formy BDSM pro začátečníky“: Popsané praktiky byly jemnější, více zaměřené na důvěru a vzájemné potěšení. Byly tam zmíněné role, kdy jeden partner vedl druhého, ale hranice byly jasně nastavené. Některé příběhy obsahovaly popis drobného trestání nebo ovládání, ale všechno bylo popsáno jako hra, kde šlo především o intimitu.
Jedna žena popsala, jak jí její partner dovolil jen drobný dotek při masáži a zbytek kontroloval sám. Další zmínila, jak byla připoutaná k posteli, ale jen proto, aby si nemohla zakrýt oči a musela přijímat každý jeho dotek. Jana při čtení cítila, jak se jí tělem šíří zvláštní teplo. To, co četla, nebylo děsivé - bylo to svým způsobem vzrušující. „Možná tohle není tak špatné,“ pomyslela si.
Ale pak se její pohled znovu stočil na článek o pásech cudnosti, který si předtím nechala otevřený. Vzpomínka na chladný kov, který jí teď svíral klín, ji zasáhla jako rána. Zkusmo položila ruku na pás, prsty klouzaly po hladkém povrchu. Nemohla ho odemknout, nemohla ho sundat.
Byla uvězněná. Její tělo nebylo jen její, a tahle skutečnost ji vrátila zpět do reality. Vzrušení se rychle proměnilo v zoufalství, když jí došlo, jak moc má Karel teď nad ní kontrolu.
Položila telefon na stůl a chytila se za hlavu. „Co mám dělat?“ šeptala si. Její tělo reagovalo smíšenými pocity - mezi panikou a zvědavostí - a její mysl byla zmatenější než kdy dřív. Karel jí vzal něco, co vždy považovala za samozřejmost. A teď musela zjistit, jak s tím naložit.
Jana seděla na kraji postele a hleděla na svůj odraz vzrcadle. Její ruka nervózně sjela na kovový pás cudnosti pod županem, ale rychle se zarazila. „Nemá smysl se tím trápit,“ řekla si tiše. Dnes večer musela být dokonalá, pokud chtěla, aby Karel alespoň zvážil její odemčení.
Zhluboka se nadechla, otevřela šatník a sáhla po šatech, o kterých věděla, že Karlovi vezmou dech - tmavě červené, přiléhavé, shlubokým výstřihem a rozparkem, který sahal až kjejímu stehnu. Tyhle šaty nikdy nenosila běžně. Byly příliš vyzývavé, příliš nápadné. Ale dnes na tom nezáleželo.
Jakmile si šaty oblékla, obrátila svou pozornost kdetailům. Natáhla na nohy jemné černé samodržící punčochy, jejich krajkový lem obepínal její stehna těsně pod zadečkem. „Tohle určitě ocení,“ zamumlala pro sebe a urovnala látku.
Pak se zastavila u botníku. Její pohled padl na pár lodiček, které jí Karel kdysi koupil. Nebyly příliš vysoké, ale Jana je považovala za mučivé - nebyla zvyklá na podpatky, už vůbec ne na ty, které vypadaly takhle elegantně. Přesto je vzala do ruky. „Pro něj,“ řekla si rozhodně. „Musím být dnes večer perfektní.“
Nalíčila se pečlivěji než obvykle - jemné oční linky, trochu lesku na rty, tvářenka, která zvýraznila její lícní kosti. Vypadala jinak. Provokativněji. Pohled na svůj odraz vzrcadle ji na chvíli zarazil. „Jsem to pořád já?“ ptala se sama sebe. Ale nebyl čas na pochybnosti.
Připravená odešla do obýváku a položila boty vedle pohovky. Sedla si, přehodila nohu přes nohu a nervózně čekala. Každou chvíli se dívala na hodiny, dokud nezaslechla klíče vzámku. „Je tady,“ problesklo jí hlavou, její srdce se rozbušilo.
Rychle si nasadila lodičky a stoupla si. Nebyla na podpatcích stabilní, ale zvládla udělat pár kroků ke dveřím. Když se Karel objevil ve dveřích, jeho pohled na chvíli ztuhl.
„Ahoj,“ řekla Jana sjemným úsměvem, i když její nervozita byla zřejmá.
Karel se na ni zadíval, jeho oči klouzaly po jejích šatech, punčochách, lodičkách. Výraz na jeho tváři se změnil - překvapení vystřídal obdiv. „Zlatíčko“ řekl pomalu, jeho hlas byl hlubší než obvykle. „Vypadáš... neuvěřitelně.“
Jana zčervenala, ale snažila se zachovat klid. „Chtěla jsem tě přivítat, jak se patří,“ řekla tiše a udělala pár nejistých kroků směrem kněmu.
Karel přistoupil blíž, jeho pohled byl plný něčeho, co Jana nedokázala úplně rozpoznat - obdivu, touhy, ale také něčeho dominantního. Jemně jí vzal ruku a přitáhl ji ksobě. „Tohle jsem od tebe nečekal,“ řekl a jeho pohled sjel kjejím nohám. „Ty boty... a šaty... jsi dokonalá.“
Jana cítila, jak se její srdce rozbušilo ještě víc. Možná to byla její šance. „Takže,“ začala opatrně, „mě odemkneš?“
Karel se usmál, ale jeho úsměv byl nejednoznačný. „Pojď, posaď se“ řekl a vedl ji zpět do obýváku. Jana cítila, jak se její nejistota znovu probouzí, ale poslechla. Ještě netušila, co Karel plánuje.
Karel si přitáhl Janu blíž, jeho výraz byl plný uznání. „Mám pro nás něco speciálního,“ řekl, a když ji vedl do kuchyně, Jana si všimla velké tašky, kterou přinesl. Ucítila známou vůni jejich oblíbené řecké restaurace a na chvíli se jí napětí trochu uvolnilo.
„Doufám, že jsi hladová,“ řekl súsměvem, když vytahoval krabičky sgyrosy, tzatziki, grilovanou zeleninou a pita chlebem. Jana přikývla a posadila se ke stolu, stále trochu nejistá vlodičkách, ale odhodlaná udržet dokonalý obraz, který pro Karela vytvořila.
Během večeře si nenuceně povídali. Karel se ptal na její den, na to, jak se cítila, zatímco Jana si dávala pozor, aby se uvolnila a odpovídala klidně. Chtěla, aby viděl, že se snaží - a že je připravena na jakékoliv jeho rozhodnutí.
Po chvíli se však rozhovor stočil na její prohlubující se myšlenky. Jana zaváhala, ale nakonec se nadechla. „Kájo“ začala tiše, její hlas byl vážný, „dnes jsem měla spoustu času přemýšlet. A hledat...“
Karel na ni zvedl obočí. „Hledat?“ zeptal se zvědavě.
Jana přikývla a trochu nervózně odložila vidličku. „Na internetu. O tom všem - o tobě, o tom, co vlastně chceš. O... D/s. O věcech jako pás cudnosti. O tom, co lidi dělají. A musím říct, že mě to dost vyděsilo.“
Karel si opřel lokty o stůl, jeho pohled byl klidný, ale pozorný. „Co tě vyděsilo nejvíc?“ zeptal se jemně.
Jana sklopila pohled na zbytky jídla na svém talíři. „To všechno. Že lidé odevzdávají kontrolu nad svým tělem, nad tím, co mohou nebo nemohou dělat. Některé příběhy byly tak extrémní, že jsem si nedokázala představit, že bych to mohla být já. A pak jsem si uvědomila, že... že jsi mě dnes ráno zamkl a já...“ její hlas se zlomil. „Já nemám ani ten klíč.“
Karel se usmál, ale jeho úsměv byl měkký, nikoli posměšný. Natáhl se přes stůl a vzal její ruku do své. „Chápu, že tě to může děsit,“ řekl klidně. „A je vpořádku, že máš obavy. Tohle je něco úplně nového. Ale nikam nespěcháme. Budeme postupovat pomalu. Vždycky budu poslouchat, co cítíš.“
Jana se na něj podívala, její oči byly trochu zamlžené. „Ale co když... co když já nejsem ta, kterou hledáš? Co když to nikdy nezvládnu?“
Karel jemně stiskl její ruku. „Nikdy bych tě nechtěl změnit tak, že bys přestala být sama sebou. Ale věřím, že vtobě je něco, co můžeš objevit, něco, co tě možná samotnou překvapí. Nebudu na tebe tlačit. A pokud někdy ucítíš, že je to moc, můžeme se zastavit.“
Jana si otřela oči a lehce přikývla. „Dobře. Ale pořád mám strach.“
„Strach je normální,“ odpověděl Karel tiše. „Je to jen první krok. A já budu stebou na každém kroku.“
Janě se ulevilo, ale zároveň cítila, že Karel zůstává pevný ve svém přesvědčení. Neměl vplánu ji odemknout. Ale jeho klidný hlas a jistota vjeho očích jí pomohly alespoň trochu utišit neklid, který ji celý den svíral.