Téma: Srovnání PC Latowski a Carrara
Asi je u nás jen málo lidí, kteří mají oba tyto pásy cudnosti jejichž cena přesahuje 1000 Euro a jsou tak tím nejdražším a asi nejdokonalejším, co se dá na trhu koupit. Proto se podělím o vlastní zkušenosti s oběma pásy cudnosti a pokusím se o nějaké srovnání z různých hledisek. Doufám, že to bude pro někoho zajímavé nebo užitečné.
Estetika
Jednoznačně Latowski. Je to nejkrásnější a nej. fetiš pás cudnosti. Pás při jehož tvorbě byla estetika na prvním místě. A ta je dokonalá, zrcadlově vyleštěná nerez, nádherné křivky. Pás s elegancí, pás mnoha snů. Na každém vypadá úžasně.
Carrara je vytvořená poněkud jinak. Je to pás, u kterého na prvním místě byla maximální funkčnost a odolnost. Proti ladným křivkám Latowkého takové nic moc. Když jsem ho viděl poprvé tak mi dokonce přišel trapný. Pás kolem boků je OK, ten je pěkný, stejně tak vlastní klec je vlastně hezká, všechno v leštěné nerezové oceli. Ale co proboha ten zamykací mechanizmus... To je jako zavěšená taška na kšandách. Teprve později jsem na něm začal nacházet nějakou krásu, takovou "technicistní". Převedená kovářská práce do moderního stylu. ale proti Latowskému je slabota, Latowski je prostě nádhera sama. Existuje i Carrara 2.0, která má partii zamykacího mechanizmu podstatně hezčí zpracovanou, ale tu nemám.
Celkové rozměry, hmotnost a nějaký pocit z nich
Pokud jsou pásy volně položené, nenasazené, překvapí, jak je Latowski obrovský. Proti tomu Carrara je taková malá "hromádka" kovu. To je dáno především tím, že Latowski kryje polovinu zadku, kdežto Carrara je v této partii redukovaná na jedno lanko.
Na hmotnost vycházejí oba pásy velmi podobně. Carrara má asi 1,8 kg, Latowski asi 1,7kg. Vzhledem k víše popsaným popsaným velikostem a hmotností vychází zcela jiný pocit, pokud je člověk vezme do rukou. Latowski působí plechově, jako plechový výkovek. V žádném případě ale ne jako něco tenkostěnného, co se prohne pod silnějším zatlačením, to určitě ne. Sice působí plechově, ale ten plech je natolik silný, že se nehne ani o píď. Síla plechu je velmi solidních 1,2mm (repliky rytířského brnění 1,5mm, karosérie auta 0,8mm). Celkem překvapí, že silikonová komora tvoří podstatnou část hmotnosti (0,65kg). Proti tomu Carrara působí daleko víc nekompromisně, opravdový kus kovu. Celá ta hmotnost je koncentrovaná do nesrovnatelně menšího objemu. Takový středověký mučící nástroj, ale v moderním provedení. Komora je kus železa, stejně ták pás kolem těla. To navíc umocňuje, že proto aby bylo možné pás kolem boků nasadit, je třeba aby se ohýbal v pantech, kdežto Latowski se kolem boků mírně roztáhne působením síly. To Carrara je tak pevná tvrdá, že se nehne ani o trochu při působení i hodně velké síly.
Komora a pohodlí pro pohlaví
Latowski má silikonovou komoru z podobného silikonu jako je např. kuchyňské nádobí. Výrobce nabízí tři velikosti (na starém webu má zmíněny jen dvě). Malou, s menším průměrem. Dále malou, ale rozšířenou pro koule a dále velkou a to v obou rozměrech. Osobně jsem si vybral malou s rozšířením na koule, která se mi zdála ideální. Pohodlí v ní se mi zdá výborné, ale je třeba si ji správně "obléknout". Jinak dojde velice rychle k mačkání koulí, hlavně při sezení. A to je sakra nepříjemné. Pokud je vše v pořádku nasazeno, je silikonová komora velmi příjemná. Nic netlačí, všechny vnější ruchy dokonale utlumené v měkkém materiálu. Místa moc není, ale ztopořený penis se příjemně opře o měkké stěny. Na druhou stranu ale to moc nedýchá, což není úplně fajn.
Naproti tomu Carrara má ocelovou trubku s dostatečnou délkou a průměrem. Penis má 100% pohodlí, má kam expandovat. Koule mají problémy se žebrováním, které se po několika dnech stává mírně bolestivé, jak se koule opírají o jednotlivá žebra, ale po malé změně polohy se to zpraví. V nových modelech jsou již větrací lamely podložené jemnou síťkou. Lamely plní funkci větrání velmi dobře. Existují i modely s menšími rozměry trubky. Měl jsem ho na sobě, ale moc mě nezaujal. Stejně tak mě nezaujaly modely s odkrytými koulemi.
Oba pásy, Latowski tak i Carrara naprosto zabraňují přístupu prstů k celému pohlaví. Naprosto spolehlivě. V tom jsou oba pásy zcela srovnatelné. Po několika dnech nastupuje slušná frustrace z toho, že si člověk nemůže sáhnout na pohlaví. Po dalším čase docela zapomene na to, jaké to bylo, když se mohl dotýkat. V Latowském je pocit odcizení pohlaví o něco intenzivnější. Člověk si sáhne mezi nohy, kde ruka narazí na hladký lesklý hrbol nekompromisně držící tvar a někde hluboko pod ním pod silikonem je teprve pohlaví. U Carrary dělí pohlaví od okolí sice velmi pevný kov, ale pocitová vzdálenost je bližší, člověk tuší, že pohlaví je docela blízko, ale nedostupné pod tlustou trubkou.
Zadek
Oba pásy se liší v provedení zadní části. Latowski má plech přes polovinu šířky zadku, který se nahoře rozšiřuje do pásu. Carrara má spojení přední části a pásu vyřešené ocelovým lankem obaleným v plastu. Co je lepší? Těžko říct, obě řešení mají svá plus i mínus. Plech na Latowském je příjemně vytvarován a bezchybně kopíruje bederní páteř. Moc pěkný pocit. Lanko u Carrary se nekompromisně zařízne při nasazení mezi půlky a je to ve výsledku podobně příjemné pocit. Z lanka jsem měl původně nepříjemný pocit, ale jen do té doby než jsem to zkusil. Tohle řešení je také fajn v tom, že zadek je zcela přístupný např. k libovolném výprasku, což Latowski zcela znemožňuje. Zadek se také v Latowském v teplých dnech celkem nepříjemně potí. Celkově je v Latowském tepleji, Carrara bezvadně větrá. U Carrary mám problém s drhnutém ukotvením lanka do pásu v horní části. Ano je to podložené tenkým neoprenem, ale i tak.
Nasazování a provedení pásu
Jak jsem se už částečně zmínil, oba pásy je třeba pečlivě nasazovat a u obou to chce jistý cvik. Oba pásy se nejlépe nasazují nejlépe nejdříve přední části na pohlaví a po té vleže na zádech zamknout. U Latowského je nutné velice pečlivě nastrkat jak ocas, tak koule do silikové komory, každá nedokonalost se přibývajícím časem bolestivě projeví. Pak je třeba pečlivě najít výškově správné místo tak, aby zadní plát kopíroval tvar bederní páteře. Není to složité, ale pokus se to udělá uspěchaně, tak je pás docela bolestivý. Také tuto výškovou polohu není možné později upravit, protože pás velmi pevně drží na těle. Nasazení přes boky je možné po roztažení silou. Uzamknutí obou zámků neprobíhá úplně snadně. V každém případě je třeba namazat komoru jinak do ní nevlezete tak, jak se optimálně má. Také je dobré trochu podmáznout i silikonové podložky na bocích pásu.
Carrara se na pohlaví nasazuje velmi snadno. Mazat je třeba jen pro delší pobyt, aby zabránilo odřeninám, ale samotné nasazení je možné i na sucho. Je třeba správně porovnat koule do klícky, aby netlačily příliš na lamely, jak už jsem se zmiňoval. Protažení lanka přes půlky je bezproblémové, stejně jako obepnutí pásu kolem boků a do díky čtveřici pantů, které jsou v pásu. Pak už se jen zastrčí oba konce do zámkového mechanizmu (jsou možné 4 polohy na každé straně) a zacvakne se centrální zámek.
Zámky
U Latowského jsou v provedení s integrálními zámky dva malé visací dozické zámky schované pod krycím nerezovým plechem. Popravdě nepůsobí moc důvěryhodným dojmem. Klíče malé, asi by se působením síly i snadno ohnuly. Vše podřízeno estetice, proto jsou i zámky malé. Ale zase na druhou stranu nepůsobí nějakým pouťovým dojmem, svou funkci po uzamčení plní bezchybně. V otevřeném stavu je možné je vyměnit za jiné (v případě pokažení)
Carrara je v tomto zcela jiná. Jediný integrovaný visací zámek od známé firmy Abus působí velmi solidním dojmem. Takovým, že bych se s ním nebál si zabezpečit nějakou volně odloženou věc před zloději. K zámku jsou dva bezpečnostní klíče, které vám nikdo nevyrobí bez bezpečnostní karty, kterou ale k pásu nedostanete. Takže žádné podvádění, každý pás má dva klíče a basta.
Latowski je udělaný přesně na míru nositele a jediným nastavením je možnost utažení o 2cm více na každé straně. Pokud se hmotnost výrazněji změní, je nutné vyměnit celé boční díly pásu.
Carrara je také vyrobena na míru, ale umožňuje více nastavení. Jednak před nasazením pásu je nastavit délku lanka a to v pěti krocích. Dále je možné nastavit velikost úhlu mezi zámkovým mechanismem a klecí. Tyto nastavitelné prvky jsou po zamknutí již nedostupné. Dále je možné pás dotáhnout na čtyř různé stupně utažení. Samotné uzamknutí pásu se provede zmáčknutím na tlačítko v horní části. A to lze i bez klíčů. V tomto je Latowski stejný, také je ho možné zamknout bez klíčů.
Malá potřeba
Čůrání je v obou pásech poměrně snadné. U obou je nutné provádět v sedě.
U Latowského odchází moč jedním malým 8mm otvorem v silikonové komoře a nerezovém krytu. Je třeba močit přiměřeným proudem, při velkém průtoku se otvor zahltí a směr proudění se otočí a moč nateče kolem celého pohlaví, což je docela nepříjemné. Poměrně dlouho trvá než silikonová komora dokape a proto je nutné si pod ní dát složený toaletní papír na úkapy. Proplach komory se dělá otvorem na každém boku a voda pěkně omyje komoru penisu a odteče spodním otvorem.
Carrara je na tom podobně. Ve spodní části je opět srovnatelně velký otvor pro odtok a snese větší průtok. Na spodní straně jsou ještě drobné větrací otvůrky, kterými ale místy utíká neřízení moč při čůrání. Omývání je podobné jako Latowského, ale jen jedním otvorem shora na trubce. Voda provede stejně dobré promytí komory.
Velká potřeba
Velká potřeba je Latowského zcela bezproblémová, úplně stejná jako bez pásu. Kraje pásu se nijak neumažou od stolice a pokud přece jen ano, není problém utřít papírem nebo osprchovat.
U Carrary je to složitější činnost, ale na tak moc, jak by se na první pohled zdálo. Je třeba jednou rukou odtáhnout lanko na stranu, ono to i přes těsné nasazení cca 2 cm jde a pak vykonat potřebu. Je to celkově trochu nezvyklé, ale schůdné. Následně je třeba stejným způsobem očistit papírem nejen zadek, ale případně i lanko. Na druhou stranu při sezení a tlačení Latowski trochu tlačí v tříslech, což Carrara nedělá.
Všední dny, sezení a sport atd. Dlouhodobé nošení
Oba pásy je možné nosit dlouhodobě, samozřejmě při dodržení pravidelné očisty sprchou a také mazáním dosedacích ploch. To je u obou pásů srovnatelné. V běžném životě je podstatně lepší Carrara, která méně překáží a více se přizpůsobuje pohybům těla. Rozhodně to není tak, že bych ní nevěděl, stále si uvědomuji její přítomnost, ale panty v pase poskytují malou flexibilitu, stejně jako lanko mezi půlkama. Latowski je zcela nekompromisní, má prostě jeden tvar, ze kterého neuhne. Není problém stát, ležet chodit, ale sezení je opravdový problém. Dá se, ale není to žádná sláva, celá váha spočívá na ploše mezi penisem a análem. Tedy na tvrdé podložce. Čím je podložka měkčí, tím je sezení příjemnější, rozloží se váha i na zadek, ale nikdo to není tak bezproblémové jako u Carrary. Řekl bych, že všední dny jsou v Latowském docela frustrující, což může být možná i příjemné, ale Carrara je příjemnější. Ze sportů je např. jízda na kole u obou zcela nemožná. Možná je lepší u Carrary i to, že pás je vyložen neoprenem a kolem klece silikonovou bužírkou (těsněním), takže dosedá měkčeji na tělo. Nevýhodou je poměrně pracné čištění neoprenu po dlouhodobém nošení, které není zcela snadné. To samozřejmě není problém na nerezovém povrchu ani na hladkém silikonu u Latowského. Dalším problémem, který Carrara tendenci dělat jsou odřeniny na kostrči, kde je třeba pečlivě vypodkládat neoprenový proužek, který má ale tendenci se shrnovat na stranu.
Pod oblečením
Je vcelku překvapivé, aleLatowski se i přes své obří rozměry lépe schová pod oblečením. Překvapivě i hrbol mezi nohama nevystupuje tolik jako u Carrary. Celkově je pás více stažený dolů, což způsobuje problém s natažením těsných kalhot, protože rozměr přes rozkrok je prostě větší a hrbol hlubší směrem k zemi.
Carrara má bouli více ohnutou dopředu, takže se přeci jen více rýsuje pod oblečením. Ale žádná trága, že by vysloveně prozrazoval tvar oblečení, co se pod ním skrývá. Spíše jakoby by měl člověk vyvinutější pohlaví :-) Trochu nepříjemnější pro mne jako lehce obézního člověka je to, že pás na bocích vyhrnuje "špeky" nahoru a člověk vypadá tlustší než ve skutečnosti je. Tento efekt Latowski nedělá. No nezbývá mi než zhubnout :-)
Hygiena
Proplachovat oba pásy je nutné po každém použití záchodu. Tedy není to bezpodmínečně nutné, ale po dvou dnech se to projeví velice důrazně zápachem, svěděním atd. Daleko lépe je na tom v tomhle směru Carrara, která má nesrovnatelně více větracích otvorů kudy je možné propláchnout pás sprchou a kudy se také může voda následně odpařit. Také zadek je zcela volný. Latowski je na tom hůře, voda se při sprchování jen obtížně ostává pod pás a ještě hůř se odpařuje. Kůže pod plechem na zadku se v teplejším prostředí potí, ale ne nijak extrémně.
Spaní
Spaní je obou pásech srovnatelně příjemné. Velmi často si beru některý z pásu i jen tak, jen na noc, aby se mi příjemně usínalo a probouzelo. O něco málo lépe se spí v Latowském, který umožňuje spát přímo na břiše, protože ani v této poloze netlačí. Carrara tím jak je více vytrčená dopředu, tak docela tlačí a je nutné si lehnout mírně na bok. Všechny ostatní polohy jsou bez problémové a ani jeden z pásu nijak netlačí. Usínání je opět mírně příjemnější v Latowském, protože tak nějak příjemně obklopuje a mírně tlačí na spodní část těla, jak zepředu, tak i zezadu. Stejně tak obklopení penisu silikonovou komorou je pro usínání příjemnější. Ranní erekce jsou v obou pásech na rozdíl klícek, které drží jen za koule nebolestivé. Příjemnější je Carrara, která poskytuje penisu více místa a ten jen vyplní trubku byť do nepřirozeně zahnutého tvaru. Latowski nepustí penis dál a ten tak tlačí na močový měchýř a tak se často nepříjemně zkrátí doba spánku. Jít na malou je tak trošku procedura, po které již někdy neusnu.
Zdravotní problémy
Upřímně ani u jednoho pásu není dlouhodobé nošení bezproblémovou záležitostí. Kromě již zmiňovaného dodržování hygieny je nutné dosedací plochy mazat, což je u Latowského o něco složitější. Oba pásy způsobují otlačeniny v bocích, ale nic dramatického. U Carrary se mi občas vyskytly hluboké vrypy u kořene penisu, které byly velmi bolestivé, ale snadno se hojily. Toto bude ais velmi individuální záležitost, určitě budou lidé, kterým mohou pásy cudnosti způsobovat podstatně větší problémy nebo naopak vůbec žádné.
Frustrace a bezpečnost
V obou pásech je celé pohlaví zcela nepřístupné a v obou pásech jsou pocity frustrace velmi podobné. Nejprve nadšení z těchto geniálních zařízení. Po pár dnech snaha se těchto pásů zbavit až do stavu rezignace, kdy přestane vnímat, že nějaké pohlaví na svém těle vůbec máte. Prostě vám jen vytéká z těch zařízení moč, ale zcela zapomenete, jaké to bylo, když jste si mohli na pohlaví sáhnout. Věřte, je to tak.
Doplňky, elektrika
K oběma pásům existuje celá řada doplňků. Na webových stránkách obou výrobců není uvedená kompletní. Pro oba pásy existují anální dilda, která není možné odstranit. V tomto ohledu je na tom lepší Latowski, který nabízí provedení, kdy je možné dildo zamknout na již nasazeném pásu (ale nabízí i to, které se zamyká společně s pásem). Stejně tak se mi líbila zamykatelná záslepka análního otvoru. Pro Carraru existují vkládatelné bodce, které způsobují bolest při erekci v pásu. Pro Latowského existuje komora s přijímačem elektrošoků a elektrodami do penisu, což musí být obzvláště frustrující. Carrara nic s elektrikou nenabízí. Žádný z těchto doplňků osobně nemám a proto nemohu popsat osobní zážitky.
Jediné, co jsem osobně zažil, tak je takový domácí tuning, kdy jsem do Carrary vložil přijímač elektrošokového obojku. Ten se velice pěkně vešel do výklenku pod koulemi a jeho elektrody směřují přímo do koulí. Vyjmout bez sundání pásu nelze, nabitý vydrží hodiny. Velmi zajímavý zážitek být na dálkovém ovládání, frustrující. Elektrošoky do koulí nejsou nic, co by nešlo vydržet, ale ani nic po čem by jste toužili.
Závěr
Který z pásů cudnosti je "lepší"? Stejně hloupá otázka, jestli je lepší sportovní BMW nebo luxusní Mercedes. Každý z pásů má své přednosti, ale na dlouhodobé uzavření bych si určitě vybral Carraru. A jsem rád, že mám oba :-)
Asi jsem se rozepsal trochu moc :-) Nicméně, pokud budou dotazy, rád doplním.